Nagrađena firma Execom

Preduzeću "Execom" iz Novog Sada, koje se bavi projektovanjem i programiranjem informacionih sistema, uručena je Blicova nagrada za najboljeg preduzetnika u 2010. godini.

Preduzeću "Execom" iz Novog Sada, koje se bavi projektovanjem i programiranjem informacionih sistema, uručena je Blicova nagrada za najboljeg preduzetnika u 2010. godini.

"Kada smo osnivali firmu u 19 kvadrata iznajmljenog prostora, mogli smo samo da maštamo da ćemo znanje da izvozimo. Petnaest godina kasnije, zapošljavamo 55 ljudi prosečne starosti 30 godina, a svoje intelektualne usluge izvozimo najviše u Holandiju, Englesku i Francusku. To su autentični srpski softverski proizvodi, reč je o čistoj proizvodnji, bez zagađenja", rekao je Petar Ulić, koji je uz Branka Milikića, vlasnik firme.

Nagradu u akciji dnevnih novina Blic i Banke Inteza, Uliću je uručio predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković koji je rekao da je preduzetništvo osnov svih razvijenih tržišta. Cvetković je naveo da će Vlada Srbije aktivno podržati preduzetnike, posebno njihov izvozni potencijal i istakao da preduzetnici pomažu razvoju države.

U konkurenciji za nagradu bili su i preduzeće "Aura" iz Niša koje se bavi proizvodnjom kozmetičkih proizvoda, Mlekara Veličković iz Surdulice, kompanija Atlas iz Užica koja proizvodi nameštaj i kompanija Almak iz Kladova koja izradjuje metalne proizvode.

  • sosa

    05.03.2011 19:37
    Bravo Rotarijanci!
  • 05.03.2011 16:40
    ns
    svaka cast!
  • Dj

    05.03.2011 11:38
    BRAVO
    Momci!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti