Za veća prava obolelih od retkih bolesti

Gradonačelnik Igor Pavličić zatražio je od Ministarstva zdravlja i Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje da obolelima od retkih bolesti omoguće veća prava u okviru zdravstvene zaštite.

Gradonačelnik Igor Pavličić zatražio je od Ministarstva zdravlja i Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje da obolelima od retkih bolesti omoguće veća prava u okviru zdravstvene zaštite.

Pavličić je naveo da se inicijativa pre svega odnosi na stvaranje mogućnosti da oboleli od retkih bolesti, radi postavljanja dijagnoze i lečenja, budu upućeni u inostranstvo na teret Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, kada to ne može da se obavi u domaćim zdravstvenim ustanovama. Gradonačelnik je zatražio da se tim osobama omogući i nabavka ortopedskih pomagala na teret obaveznog zdravstvenog osiguranja i da se lekovi neophodni za lečenje retkih bolesti uvrste na listu lekova koji se izdaju na teret obaveznog zdravstvenog osiguranja.

Pavličić je objasnio da tu inicijativu podnosi imajući u vidu ekonomsku situaciju u Srbiji, kao i činjenicu da su dijagnostika i lekovi za lečenje retkih bolesti izuzetno skupi i mnogim pacijentima teško dostupni.

  • Buba

    05.03.2011 20:22
    videćemo
    Nadam se da će akcija koju su sproveli u delo 28.02. iz udruženja Život imati mnogo većeg odjeka u javnosti i da će bar nešto od zahteva biti ispunjeno.Do sada su dobijali samo prazna obećanja i slikanje sa gospodom koja samo obećavaju.Para ima,pitanje je samo na čega se troše.Ovi napaćeni ljudi čija deca vode jednu od najvećih bitaka svoga života moraju da se bore i sa državom i zakonskim odredbama.Svim srcem sam uz njih.Svaka vam čast.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.