Vodovodu kredit za desetak dana

Za desetak dana biće potpisan ugovor za kredit Evropske investicione banke (EIB) od 15 miliona evra za potrebe "Vodovoda i kanalizacije", najavio je gradonačelnik Igor Pavličić.
Za desetak dana biće potpisan ugovor za kredit Evropske investicione banke (EIB) od 15 miliona evra za potrebe "Vodovoda i kanalizacije", najavio je gradonačelnik Igor Pavličić. U isto vreme, Evropska banka za razvoj (EBRD) je iskazala spremnost da besplatno obavi konsultantski posao pripreme tendera za uvođenje privatnog partnera za izgradnju javne garaže ispod Trga republike.

Kredit EIB-a biće upotrebljen za izgradnju nove fabrike vode na Petrovaradinskoj adi i proširenje postojeće fabrike vode. Takođe, uložiće se i u izgradnju kanalizacionog kolektora kroz Ulicu Koste Šokice.

"Novac koji ćemo obezbediti iz kredita EIB-a, već je uračunat prilikom projektovanja zaduženja grada u ovogodišnjem budžetu", rekao je Pavličić za "Dnevnik".

Gradonačelnik je naveo da je ideja grada da se privatniku ponudi izgradnja podzemne garaže na Trgu republike, s tim da će njegova obaveza biti da uredi trg, u skladu s konkursnim rešenjem koje već postoji. Nakon određenog vremena, garaža bi bila vraćena gradu, odnosno "Parking servisu".

Procenjeno je da bi ovaj posao koštao između pet i sedam miliona evra, a da bi mogao da bude završen za najmanje devet meseci od raspisivanja tendera.

  • ČEH.

    09.03.2011 12:46
    Sremac Prag se pise velikim slovom .
  • Sremac

    08.03.2011 09:13
    STIGLI REVIZORI-DIREKTOR ŠTEDI
    Zašto su svi digli glas protiv Vodovoda zbog nekvalitetne vode? Gradonačelnik kaže da će se ovaj problem rešiti -UVOĐENJEM STRANOG /PRIVATNOG/ PARTNERA???Direktor Vodovoda je maksimalno uložio svoj autoritet u zaštiti kvaliteta vode,jer je ovih dana izdao NAREDBU br.ББ/ИР 11-3225 od 22.02.2011 kojom se ZABRANJUJE NABAVKA I POSLUŽIVANJE FLAŠIRANE VODE U BILO KOJE SVRHE.Dakle svi zaposleni u Vodovodu su dužni da piju vodu iz česme,pa i oni na fabrici vode-gde je koncentracija hlora maksimalna.To je briga o firmi i zaposlenima,a ne kao oni direktori što šalju žene za Osmi mart u Prag o trošku građana i kupuju neke PASATE CC.
  • mlada

    07.03.2011 07:34
    vasic
    jel' to isti onaj kredit iz 2002 godine za koji se placaju troskovi
    ne koriscenja! svaka cast gradonacelnik! novosadjani uzivajte
    sa pametnim vodjama, birali ste ih!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti