Kazna za parkiranje ako ne prijavite nove tablice

Građani koji su menjali tablice moraju da idu u "Parking servis" i da prijave promenu kako ih ne bi dočekale kazne.
Građani koji su menjali tablice moraju da idu u "Parking servis" i da prijave promenu kako ih ne bi dočekale kazne. Kako za 021 kaže sugrađanin Goran, iako mu na šoferšajbni stoji stanarska parking kartica, posle zamene tablica je dobio tri doplatne kazne.

"Živim u Radničkoj ulici i vlasnik sam stanarske kartice za celu godinu. Međutim, kada sam ovih dana stavio nove registarske tablice, posle dva dana sam zatekao tri pozdrava od "Parking servisa" u vidu doplatnih karata, iako moja kartica stoji na predviđenom mestu", priča Goran.

Prema njegovim rečima, tek nakon što je otišao u "Parking servis", zbog čega je odsustvovao sa posla, kazne su mu poništene.

"Tek kada sam otišao tamo, pokazao im papire i karte za parkiranje, rekli su mi da će kazne biti poništene. Sve je to OK, ali mi je prosto neverovatno kako oni to rešavaju u hodu, onako usput, umesto da naprave jedinstveni sistem", žali se ovaj Novosađanin.

Kako za 021 kaže portparol ove firme, Radovan Jeknić, tablice se menjaju u policiji, a stanarske kartice u "Parking servisu". Prema njegovim rečima, ne postoji način da radnici ovog preduzeća znaju da je reč o korisniku koji je platio svoje mesto ako promenu tablica ne prijave "Parking servisu".

"U ugovoru koji građani sklapaju sa našom firmom postoji stavka da se svaka promena mora prijaviti "Parking servisu". Sve to mi ne možemo da znamo ako nam Novosađani ne prijave, to je logično", navodi ovaj portparol. Prema Jeknićevim rečima, izdrada zajedničkog sistema koji bi registrovao ove promene trenutno nije moguća.

  • Pera ložač

    25.03.2011 05:24
    Do MUP-a je
    Ponavljam: Nema povezivanja sistema sa MUP sistemom, jer MUP ne dozvoljava iz nekih svojih razloga.
    Tehničko rešenje problema ne predstavlja problem i više puta je ponuđeno predstavnicima MUP-a. Iako bi povezivanje imalo obostranu (čitaj: opštu) korist, oni jednostavno ne prihvataju. A osim rešenja ovog problema, zamislite kako bi izgledalo kada bi u momentu kontrolisane sporne registracije (krađa kola, krađa tablice, istekla registracija – dakle i tehnički pregled, a vozilo u funkciji, vozilo pripada kriminalcu koji je pod poternicom...) u MUP na nečijem komputeru blinkalo upozorenje da se vozilo sa reg tablicom (tom i tom...) nalazi u ul. toj i toj! Koliko bi se povećala efikasnost policije...
  • novosađanka

    24.03.2011 20:39
    naša posla
    Pošto mi ne znamo iz kojih razloga izrada zajedničkog sistema nije moguća-kaže direktor, onda se njemu podrazumeva da se to rešava tako što ćemo se MI KOJI plaćamo,akati lično,a neće na tome ništa uraditi ONI KOJIMA plaćamo! Da poludiš!
  • ja

    24.03.2011 08:52
    Kao i uvek, neusaglasen drzavni aparat. Sto bi oni nesto radili, kad gradjani imaju tabane da trose...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.