Novosađani očajni zbog poskupljenja struje

Povećanje cene struje od 13,5 odsto najavljeno za 1. april dodatno će opteretiti budžet Novosađana.
Povećanje cene struje od 13,5 odsto najavljeno za 1. april dodatno će opteretiti budžet Novosađana. Dugovanja za električnu energiju i do sada su bila problem mnogih građana, a sa novim poskupljenjem biće još teže redovno plaćati račune.

Jedan naš sugrađanin koji ima dugovanja prema elektrodistribuciji kaže da ne zna kako će se izboriti sa poskupljenjem. "Krpimo jedva kraj sa krajem, sa jednom platom. Već nekoliko puta su nam isključivali struju. Imam dosta duga i stalno se trudim da ga smanjim, ali sa ovim novim poskupljenjem šanse da izađem iz tog začaranog kruga su sve manje", kaže ovaj Novosađanin. "Mislim da bi država trebalo da povede više računa o nama običnim građanima koji sa dvadesetak hiljada mesečno živimo na pasulju i da pokuša da naplati dugove od velikih dužnika, odnosno javnih preduzeća", rekao je on i dodao da je očajan zbog novog poskupljenja.

Predsednik Udruženja za zaštitu prava potrošača, Goran Papović, smatra da će poskupljenje ugroziti životni standard. On naglašava da nova cena neće ostvariti željeni efekat punjenja budžeta, ako ne bude imao ko to da plati. "Elektrodistribucija bi trebalo da upozna građane sa tim ko su njeni najveći dužnici - državni organi, javna preduzeća i da od njih prvo naplati dugovanja, a ne da sav teret neadekvatnog poslovanja svaljuje na građane", kaže za Radio 021 Papović.

Odgovor na pitanje koji su razlozi za ovo poskupljenje nismo dobili iz Elektrovojvodine, jer kako kažu u ovom preduzeću to pitanje nije u njihovoj nadležnosti i oni su samo distributerska firma. Direktor sektora za odnose sa javnošću u Elektroprivredi Srbije Momčilo Cebalović se nije javljao na naš poziv ili je bio na sastanku svaki put kada smo zvali, pa smo od njegove sekretarice dobijali odgovor: "Probajte kasnije, takva je dinamika posla".

Prosečan srpski džep, opterećen sve češćim povećanjima cena teško će podneti novo poskupljenje, a to je i najveća briga sugrađana koje smo anketirali. "Struja je i do sad bila jako skupa, evo mi se već tri godine mučimo da smanjimo troškove, a sa ovim poskupljenjem ja stvarno ne znam kako ćemo", kaže jedan od njih.

Ako uzmemo u obzir da život u Srbiji postaje sve skuplji, a plate sve manje, sva je prilika da ćemo strategiju plaćanja računa praviti uz plamen sveće. (A. Brkić)

  • 24.03.2011 07:48
    Nista drugo ne preostaje, nego se prikljuciti prosvetnim radnicima, a ko kaze da je to GLUPO,znaci da NE ZIVI od MESECNIH PRIMANJA ...ko kaze, "ja radim za jos manja primanja" onda je to njegov odabir,pa neka radi, ali vrlo brzo ce shvatiti da se i on mora prikljuciti prosvetnim radnicima i ostalima
  • Novosadjanka

    23.03.2011 15:33
    ...a Kolubara, nista...Pojeo vuk magarca.
    Dragi moji sugradjani, ovo je problem, a ne jadna prosveta koja se bori za trunku dostojanstva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti