Novi krediti za preduzetnike

Preko pet milijardi dinara izdvojeno je za nove kreditne linije za finansiranje poljoprivrede i proizvodnje u Vojvodini.
Preko pet milijardi dinara izdvojeno je za nove kreditne linije za finansiranje poljoprivrede i proizvodnje u Vojvodini.

Iz tog novca kreditiraće se projekti preduzetnika sa ciljem stvaranja novih radnih mesta. Poljoprivrednicima će biti omogućena kupovina zemljišta do 10 hektara, sa ciljem ukrupnjavanja gazdinstava. Kreditiraće se i izgradnja poljoprivrednih skladišta i proizvođači će se podsticati na izvoz. Kreditne linije pokrenuli su Razvojna banka Vojvodine i Fond za razvoj Vojvodine.

Prema rečima predsednice izvršnog odbora Razvojne banke Vojvodine, Biljane Jovanović, kreditiraće se i mali preduzetnici: "Što se tiče mogućnosti korišćenja ovih finansijskih sredstava, i srednja i mala preduzeća, naravno uz odgovarajući bonitet, mogu pod istim uslovima da dobiju kredit".

Dugoročni krediti imaće rok i do sedam godina, dok će kratkoročni važiti do godinu dana. Kamatna stopa kredita nešto je niža od ostalih na našem tržištu, a kreće se u visini od 6,8 ili 7,8 procenata na godišnjem nivou, u zavisnosti od boniteta podnosioca zahteva. (J. S.)

  • rada

    28.07.2011 13:00
    novi krediti za preduzetnike
    Okej,slazem se da se pomognu pocetnici.A sta je sa starim preduzetnicima,koji posluju jos od 1981,pa nadalje.Zasto niko nemisli na njih,a oni su ovoj drzavi doprineli poprilicno.Ja kao preduzetnik nemogu dobiti tako povoljan kredit,sa tako malom kamatom samo zato sto imam sztr vec 30 godina.Pa eto malo da razmislimo zajedno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.