Do plate preko školskog odbora

Da li đaci u petak ne treba da idu u škole jer nastave neće biti, znaće se sutra, do kada bi prosvetni radnici trebalo da se izjasne o eventualnoj radikalizaciji štrajka.  
Da li đaci u petak ne treba da idu u škole jer nastave neće biti, znaće se sutra, do kada bi prosvetni radnici trebalo da se izjasne o eventualnoj radikalizaciji štrajka.

O tome se odlučuje jer su zaposlenima u školama zbog štrajka smanjene plate, čak do trećine iznosa, kaže za Radio 021 Mirko Radeta iz Sindikata prosvetnih radnika Vojvodine. On tvrdi da postupak umanjenja zarada nije sproveden u skladu sa zakonom: "Ovakvo umanjenje ukazuje stvarno na diskriminatorski odnos države prema prosveti. Nije poznato da su nekoj drugoj delatnosti za isto štrajkovanje obustavili deo zarada. Podsetio bih na štrajkove pravosuđa, zdravstva, kulture, policije i drugih".

Radeta očekuje da će zaposlenima u školama novac za koji su zakinuti biti vraćen, a da bi se to postiglo svako kome je plata smanjena za početak treba da se žali školskom odboru: "Već na toj stepenici bi moglo doći do rešenja. Ako školski odbor, kao drugostepeni organ upravljanja, prihvati prigovor, mi smo onda rešili problem. A mislim da školski odbor može da prihvati prigovor i pokušaćemo da izvršimo uticaj da se to i desi".

Sindikati koji su u štrajku za petak najavljuju protest u Beogradu, a od Vlade Srbije traže nastavak pregovora i postizanje kompromisnog rešenja. (D.S.)

  • @WildOne

    24.03.2011 07:38
    A druga polovina?
    Druga polovina ce umreti od gladi, tako da ce te Vi biti zadovoljni sto necete imati potrebu da izdvajate za tu namenu, a sve ostlo placajte i "kontrolisite".
  • WildOne

    23.03.2011 20:46
    Da li zbog tog štrajka imam pravo na povraćaj sredstava koja su izdvojena iz mog dohotka na ime prosvete? Da preračunam sve skraćene časove i neradne dane po tarifi koju naplaćuju nastavnici za privatne časove? Sledstveno tome, da podnesem račun i tužbu protiv škole koja ne ispunjava ni deseti deo svojih obaveza? Znate šta prosvetari? Vrlo skoro neće biti ove vlade, promeniće se ljudi, doćiće neki realniji kojima je jasno šta se događa, a onda će polovina vas ostati bez posla.
  • protiv sistema

    23.03.2011 18:27
    @Georg
    Koliko li je tek gladnih u Africi koji bi umesto naših nezadovoljnih beskućnika jedva dočekali da se hrane iz kontejnera?

    Kakava ti je to logika, degradacija to potpune propasti? Zameniti gladne gladnijima, sve dok jednog dana umiruće od gladi banda na vlasti ne zameni leševima koji ćute i ništa ne traže?

    To što si ti napisao može da napiše samo partijski vojnik ili potpuni mazohista.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.