Danas otvaranje Kulturnog centra

Rekonstruisana zgrada Kulturnog centra u Katoličkoj porti, otvara se danas, nakon višegodišnjih radova koji su koštali 170 miliona dinara.
Rekonstruisana zgrada Kulturnog centra u Katoličkoj porti, otvara se danas, nakon višegodišnjih radova koji su koštali 170 miliona dinara. Najavljeno je da će prostor služiti za promociju novih sadržaje uz standardan program koji je Kulturni centar pre rekonstrukcije negovao.

"Odlučili smo da ovaj novi prostor koji smo dobili, a koji će biti za promocije, izložbe i različita druga dešavanja, nazovemo Tribina mladih, u spomen na nekadašnju Tribinu", kaže direktor ove ustanove Laslo Blašković.

Član Gradskog veća zadužen za kulturu, Andrej Bursać, smatra da je na ovaj način Novi Sad dobio mesto koje će biti "oaza kulture". "Novih 500 kvadrata i nova oprema će pružiti mogućnost da se sadašnji i budući sadržaji dese u Centru. Jedino ono što bude prevazilazilo kapacitete ove institucije će biti organizovano van Kulturnog centra, kao na primer neki veći koncert", kaže Bursać.

Do 13. aprila će filmske projekcije, izložbe, tribine i drugi programi biti besplatni. Renovirana zgrada sada raspolaže sa pet sala, većom Malom galerijom i višenamenskom bioskopskom salom gde će biti igrane i pozorišne predstave. Podsećamo, više puta je odlagano otvaranje Kulturnog centra i svi rokovi su probijeni zbog problema sa javnim nabavkama i kašnjenja građevinskih radova.

Današnji program:

Zgrada KCNS-a
- 16 časova - Sugestija linijom (grupna izložba) / likovni salon
- 20 časova - Gudački kvartet Tajj, koncert Stjepko Gut International Quartet

Katolička porta
- 17 časova - DJ (obrade filmske muzike)
- 17.30 časova - Studio Dans i Srednja baletska škola iz Novog Sada i AlterNacija i Baterija Sambansa
- 19.30 časova - Cirkussfera (performans kabare)
- 20.30 časova - Studio Alktik i AlterNacija (koncert i performans)
- 21.30 časova - Bateria Sambansa, otkrivanje banera sa logoom KCNS-a uz pomoć Parkur i AlterNacija, video-animacija fasade zgrade KCNS-a
- 21.45 časova - Frajle (koncert)
- 23 časa - DJ (disco-house, funky and rock&roll)

  • Salamander

    05.04.2011 12:26
    Pošto je tu kvadratni metar?
    3400 Evra?
    1700000 / 500 = 3400
    Za te pare su mogli izgraditi barem 3000 m2, a ne 500.

    Gde su otišli 2500 m2?
    U čije džepove?

  • Dr Petrović

    05.04.2011 12:22
    Tolike pare!
    Za to!?
    Pa mogla se bolnica izgraditi. Vratite tribinu mladih u stanje u kome je bila i vratite pare !
  • vegan

    05.04.2011 08:23
    Milioni kamioni
    Jel to ono sto je kostalo milion i sedam stotina hiljada evra? Ocekujem zdanje ne manje od katedrale namesto stare Tribine mladih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti