Nastavak maratonske sednice u ponedeljak

Nakon usvajanja 21 od 72 tačke dnevnog reda, maratonska sednica Skupštine grada je prekinuta 45 minuta posle ponoći i nastaviće se u ponedeljak ujutro.

Nakon usvajanja 21 od 72 tačke dnevnog reda, maratonska sednica Skupštine grada je prekinuta 45 minuta posle ponoći i nastaviće se u ponedeljak ujutro.

Kada se u ponedeljak završi ova sednica, odmah će početi i nova, na kojoj će se u redovnom postupku doneti odluke koje su skinute sa dnevnog reda zbog negodovanja URS-a. Među njima, međutim, neće biti odluke o naplati grejanja prema utrošku. Podsećamo, gradski parlament odlaže sa donošenjem ove odluke od početka grejne sezone.

Do sada, Skupština je, između ostalih, donela odluku o tome da Novi Sad stupi u prijateljsku saradnju sa Rijekom, usvojen je izveštaj o bezbednosti u Novom Sadu tokom prošle godine, kao i nekoliko planova detaljne regulacije. Skupština je podržala inicijativu da se Novi Sad kandiduje za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine i članstvo u Stalnoj konferenciji gradova i opština.

Gradska izborna komisija je potvrdila mandat odbornici LSV-a Kristini Meneši, koja je na tom mestu zamenila dosadašnjeg predsednika Saveta za kulturu, Miloša Pankova, koji je kandidat za direktora Gradske biblioteke.

Nije bilo krize vlasti?

Sednica Skupštine grada je počela sa sedam sati zakašnjenja nakon što je obezbeđena većina za predloge vladajuće koalicije. Predsednik Skupštine, Aleksandar Jovanović, kaže za Radio 021 da je razlog odlaganju to što Gradsko veće ne može da funkcioniše bez većine, ali da se ne može reći da je ovakva situacija "kriza vlasti". Sednica je, podsećamo, zbog nedostatka kvoruma odložena prošlog petka.

Šefica odborničke grupe URS-a, Maja Gojković, rekla je da će oni glasati prema savesti, kao i da u ovom slučaju ne vide razlog da se tačke razmatraju hitno, bez obrazloženja. Ona je izjavila i da su se odbornici URS-a vratili u salu nakon što je smenjen pomoćnik gradonačelnika za kulturu Vladimir Kopicl koji je napustio G17 plus i podnet zahtev Kadrovskoj komisiji za oduzimanje mandata odbornici Veri Kopicl koja je takođe napustila G17.

Vera Kopicl je za Radio 021 rekla da nema nameru da se odrekne mandata, jer birači stranke u kojoj je do skoro bila nisu glasali za Maju Gojković.

  • zone

    03.04.2011 09:50
    @Nikola
    Usvojene su sve tačke vezane za urbanizam...A jedini amandman koji je usvojen je onaj koji je uputio Pokrajinski zavod za urbanizam, a tiče se dela magistralnog puta koji pripada, tj. prolazi kroz teritoriju grada Novog Sada. Ostali amandmani nisu usvojeni, posebno što se tiče Podbare.
  • janko

    03.04.2011 07:34
    WW
    VOJVODANSKA VOJVODINA VOJVODJANSKIM VOJVODJANIMA
  • 02.04.2011 17:14
    @Sale Novosadjanin
    Tebi treba neko da ti objasni pojam - STRANKA.
    To je u Srbiji (Vojvodini) sinonim za pljacku, otimanje, korupciju...
    Zapravo, ti to vec znas, zato i zelis da se ostvaris u stranci, posto nizasta drugo nisi sposoban. Jedini talenti su ti prosipanje demagogije, mrznje, dvolicnost i ostali kvaliteti potrebni za uspesno politicko delovanje. Stranka ti je jedini nacin da nesto postignes u svom promasenom zivotu, kao i ogromnoj vecini tvoji kolega - politicara.

    I zamisli sta - ja sam Vojvodjanin po rodjenju, ali za razliku od tebe to ne potenciram i ne mrzim nase gradjane koji ovde nisu rodjeni i ne teram ih da se vrate odande odakle su dosli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti