Pajtić: Kamenica 2 do kraja godine

Aneks tri zdravstvena instituta u Sremskoj Kamenici, "Kamenica 2", biće završen do kraja godine, najavio je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

Aneks tri zdravstvena instituta u Sremskoj Kamenici, "Kamenica 2", biće završen do kraja godine, najavio je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

Pajtić je rekao da je Vlada Vojvodine za poslednje četiri godine u izgradnju i rekonstrukciju zdravstvenih objekata uložila osam milijardi dinara, od čega je za institute u Sremskoj Kamenici do sada izdvojeno 1,2 milijardi. On je naveo da je sa ministrom zdravlja Zoranom Stankovićem razgovarao o osposobljavanju lekara za najsloženije operacije, poput transplantacije srca.

Upitan kako će rešiti pitanje nedostatka medicinskog osoblja u kameničkim institutima, ministar je rekao da manjak kadra postoji u većini zdravstvenih institucija u Srbiji i da se nada da će kroz razgovore sa Vladom Vojvodine za "Kamenicu 2" biti pronađeno optimalno rešenje.

Izgradnja "Kamenice 2" počela je 2008. godine i po njenom završetku biće značajno prošireni i modernizovani kapaciteti tri instituta - za kardiovaskularne, plućne bolesti i onkologiju.

  • Deleteboy

    04.04.2011 13:32
    auuuu Pajticu pa ti si otvorio vise gradilista nego sto je Dinkic zaposlio ljudi za 3000-10000 jura. Blago nama sa tobom, ajde idi malo u Libiju PLSSSsssssss

    Jos da obecas 2000 evra za gradjane posle izbora i eto novi mandat (kukala nam majka)
  • Dr Petrović

    02.04.2011 13:02
    Voli da se druži
    Sa doktorima i da se dodvorava građanima, preko zdravlja, bez obzira koliko nas to košta i voli ploče sa svojim imenom.

    To jedno sa drugim neće ići dobro.
  • Dacha

    02.04.2011 10:40
    Grade novu, a u postojećoj loši uslovi lečenja...
    Grade novu Kamenicu, a postojeća nema uslova za normalno lečenje. Van pameti! Naravno da je izgradnja Kamenice 2 važna, ali kada će, primera radi, konačno nabaviti dodatne aparate za zračenje za pacijente na Institutu za onkologiju zbog čijeg nedostatka se sada stvaraju sulude gužve i liste čekanja i ugrožava se već ozbiljno narušeno zdravlje onkoloških pacijenata? Takođe, kada će se razrešiti skandal oko dopunskog rada lekara - kako da se ima poverenja u zdravstvenu ustanovu ako niko ne odgovara za propuste iz bliske prošlosti?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti