Stižu beloruski liftovi u Novi Sad

Javno komunalno preduzeće "Stan" ugovorilo je uvoz novih liftova beloruskog proizvođača "Mogiljev liftmaš".

Javno komunalno preduzeće "Stan" ugovorilo je uvoz novih liftova beloruskog proizvođača "Mogiljev liftmaš".

Nakon višedecenijskog neulaganja, novi liftovi biće ugrađeni najpre u jednu zgradu na Futoškom putu, a delovi će poslužiti kao sanacija za neke dotrajale liftove na Keju.

Planirano je da stručnjaci iz "Stana" otputuju u Belorusiju, kako bi stekli ekskluzivno pravo na popravku "Mogiljev" liftova i time osigurati konkurentnost na novosadskom tržištu.

"Mogiljev" je do sada proizveo više od 250.000 liftova, koji se koriste širom Evrope, u Rusiji i u Libiji.

  • B

    04.04.2011 19:14
    Naše smo uništili, pa kupujemo tuđe
    Firma "Daka" iz Beograda,proizvođač liftova,prodata je samo radi zemljišta na kom se nalazi. Pravila je liftove po licenci nemačke firme "Schindler".
    Hrvati su,s druge strane,zadržali "Končar" koji i dalje pravi liftove po istoj licenci.
    Nije ovo ni prvi ni poslednji primer da smo uništili svoje, pa kupujemo tuđe.
    Interesantno je da kupujemo u "nedemokratskoj" Belorusiji koja nije dala EU da joj uništi privredu i uvali bofl robu, već sama proizvodi traktore, tramvaje, liftove...
  • Marko

    04.04.2011 15:11
    Cccc...
    Treba ispitati da li je raspisan tender za ovu nabavku, odakle im pare za putovanja a do juce su bili u strajku zbog neisplacenih zarada. A o dugovanju tog preduzeca ne vredi ni pricati...
  • Micko

    04.04.2011 08:15
    Istrazivacko novinarstvo
    Ocekujem da se novinari malo vise angazuju i saznaju ko se i sa koliko % UGRADIO u ovu nabavku famoznih liftova.Ko i kako trosi pare poreskih obveznika na sluzbena putovanja ,hotele,dnevnice iz STAN-a ??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti