VK "Danubius" dobija novu zgradu

Danas su počeli radovi na izgradnji nove zgrade najstarijeg sportskog kluba u Novom Sadu, veslačkog kluba "Danubius 1885".
Danas su počeli radovi na izgradnji nove zgrade najstarijeg sportskog kluba u Novom Sadu, veslačkog kluba "Danubius 1885".

- Danubius je jedan od najstarijih i najuspešnijih sportskih klubova u Novom Sadu i u Vojvodini, kroz koji je, u 130 godina dugoj tradiciji, prošlo hiljade mladih ljudi. Izgradnjom novog objekta želimo da privučemo i odobrovoljimo nove, mlade generacije da dođu u klub i počnu da se bave sportom. S duge strane, vrhunskim sportistima želimo da obezbedimo uslove za postizanje velikih rezultata na Olimpijadi i drugim takmičenjima, poput onih koje je postigao Zoran Pančić osamdesetih, ili Iva Obradović prošle godine - rekao je predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić.

Predsednik kluba Željko Pantović rekao je da su uslovi za bavljenje sportom u ovom klubu bili veoma  loši, te da je izgradnja novog objekta, koji će mladim naraštajima pružiti priliku da treniraju kako dolikuje, bile neophodna. Stari objekat bio je izgrađen 50-tih godina prošlog veka, i osim što je nekoliko puta bio izložen katastrofalnim poplavama, bio je i nedovoljnog kapaciteta  za treninge 196 veslača, koliko ih u klubu trenutno ima.

Za izgradnju ovog objekta vojvođanska vlada je obezbedila 60 miliona dinara iz Fonda za kapitalna ulaganja, a radovi će biti završeni do kraja godine.

  • ajd' da ga vratimo u sentu

    05.04.2011 09:32
    A ovaj opet OTVARA,nadam se da su i tablu postavili!
  • ddd

    04.04.2011 21:52
    lepo
    zaslužili su to veslači
  • SN

    04.04.2011 18:37
    Bsš lepo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti