Trgovci tuže Grad

Udruženje trgovaca Novog Sada tužiće Grad posle presude Ustavnog suda Srbije, da je gradska Odluka o zabrani prodaje alkohola u trgovinama od 23 do 6 časova neustavna.
Udruženje trgovaca Novog Sada tužiće Grad posle presude Ustavnog suda Srbije, da je gradska Odluka o zabrani prodaje alkohola u trgovinama od 23 do 6 časova neustavna, kaže predsednik Udruženja trgovaca Aleksandar Čokorilo.

On za Dnevnik kaže da bi sigurno drugačije postupili da je gradskom Odlukom zabranjena kupovina alkohola u noćne sate samo maloletnim licima, što u slučaju Odluke Grada nije tako. Udruženje trgovaca Novog Sada okuplja trgovce koji u gradu imaju oko 300 prodavnica.

Odluku o zabrani točenja alkohola, Grad je doneo na predlog skupštinskog Saveta za javni red i mir, da bi smanjio nasilje i pijanstvo na novosadskim ulicama među maloletnicima koji u noćne sate najviše konzumiraju alkohol. Članica Gradskog veća za komunalije Gordana Pušić kazala je da će gradski propis ukladiti s presudom Ustavnog suda Srbije, čim ta presuda stigne u Gradsku kuću.

  • Ivana

    06.04.2011 16:50
    Atak na trgovce i NS
    Neka Vesna Pušić i Igor Pavličić, uz one odbornike koji su u Skupštini Grada Novog Sada doneli ove protivzakonite odluke, iz svog džepa i svojom imovinom - obeštete trgovce Novog Sada. Ne misle valjda da zloupotrebom službenog položaja prevale svoju individualnu odgovornost na poreske obveznike Novog Sada.
    Baš me zanima da li će policajac Bogdan Pušić (muž Vesne iz SBPOK-a) uhapsiti svoju suprugu i podići protiv nje optužnicu za organizovani kriminal, ukoliko zajedno sa svojom „družinom“ odbije da obešteti oštećenee trgovce, već pokuša da opljačka Grad Novi Sad? Trgovci mogu za razliku u padu prometa da tuže Grad.
  • ddd

    06.04.2011 08:26
    ma mi smo volovi
    Gospođa Pušič bi trebala da se pozabavi i drugim gradskim odlukama jer ima još neustavnih...Biće plaćanja kazni našim novcem...Zašto uopšte donose nove odluke (i to falične) kada ne sprovode ni postojeće. Kako Pera kaže - točenje i prodavanje alkohola maloletnicima je zabranjeno, pa ko to kontroliše? Neka inspekcije uđu malo noću u kafiće, sem ako im neko nije zabranio da to rade.
  • pera

    06.04.2011 06:29
    ?
    ja sam mislio da je zabranjeno prodavanje alkohola maloletnicima uvek zabranjeno ne bitno da li je ujutro ili uvece, pada ili ne pada sneg....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti