Klinički centar sam kriv za nestašicu anestetika?

Povodom privremene nestašice lokalnih anestetika u Kliničkom centru Vojvodina, Ministarstvo zdravlja i Zavod za zdravstveno osiguranje su saopštili da lokalne anestetike zdravstvene ustanove nabavljaju same.

Povodom privremene nestašice lokalnih anestetika u Kliničkom centru Vojvodina, Ministarstvo zdravlja i Zavod za zdravstveno osiguranje su saopštili da lokalne anestetike zdravstvene ustanove nabavljaju same.

Navodi se da Zavod redovno isplaćuje novac zdravstvenim ustanovama, kao i da lokalnih anestetika ima u dovoljnim količinama na našem tržištu.

Direktor Kliničkog centra Vojvodine Dragan Drašković rekao je da se nije radilo o neblagovremenom raspisivanju tendera. "Jedan dobavljač, `Veledrogerija`, nije imao taj preparat, pa smo ga nabavili od drugog", naveo je Drašković i dodao da su takva dešavanja normalna u zdravstvu u poslednjih nekoliko godina, te da je dobijena dovoljna količina preparata.

Iako je Klinički centar u sredu objavio da je od tog dana obustavio male hirurške intervencije, kako piše Blic, ispostavilo se da su pacijenti koji su imali zakazane operacije vraćani kući još od ponedeljka. Navodi se da u KCV nisu mogli da objasne zbog čega su dva dana vraćali ljude, a da o tome nisu obavestili javnost, niti da kažu koliko je pacijenata vraćeno kući iako su imali zakazane operacije.

Podsećamo, u sredu je iz KCV stiglo saopštenje da se obustavljaju sve male hirurške intervencije zbog nestašice lokalnog anestetika, da bi nakon nekoliko sati javnost bila obaveštena da je problem rešen i da će male hirurške intervencije biti nastavljene.

  • Pera

    08.04.2011 07:57
    naravno
    Pa naravno da je kriv. Tamo su potpuno nesposobni ljudi postavljeni da rukovode i potiskuju svakog ko nesto hoce da uradi jer se boje konkurencije i usput uzivaju zastiti raznih partiskih faraona. Tamo treba poslati inspekcije svih vrsta ali da budu iz Finske. Jedino se tako moze proveriti poslovanje KCV. Svi ostali se boje za svoj posao i tu spasa nema. Potpuna svinjarija. Ali bar je nesto izaslo u javnost. Kada bi sve ostalo izaslo to bi bila revolucija
  • tiki

    08.04.2011 06:55
    Slucaj kao i sa nabavkom hrane za vrtice, opet neko zaboravio da na vreme raspise tender i ... nista... idemo dalje
  • dosta

    08.04.2011 06:22
    ajde dosta neobavestenosti
    uzimaju anestetike na potpis jer nemaju para
    rzzo treba da im refundira sredstva i dodeli sredstva za nabavku materijala
    e tu je stalo rzzo nece da da pare jer tu nemaju zaradu
    imaju pare za skenere i kojesta veliko jer tu mogu da se ugrade i povecaju cenu nekoliko puta
    i nije anestetika nestalo tek u sredu
    razvlaci se ovo stanje vec dugo
    nego su oni od jednog do drugog dobavljaca dok nisu svi zavrnuli slavinu jer su im duzni a opet moram rzzo nece da plati sto je duzan

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti