Novi Sad: LSV, LDP i DSS ispod cenzusa

Prema istraživanju "Galupa", sprovedenom prošle nedelje, samo pet stranaka bi ovom trenutku prešlo cenzus u Novom Sadu.
Prema istraživanju "Galupa", sprovedenom prošle nedelje, samo pet stranaka bi ovom trenutku prešlo cenzus u Novom Sadu.

Podaci kažu da bi na izborima za Skupštinu grada ispod crte ostale Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratska stranka Srbije i Libralno-demokratska partija. Po 29 odsto osvojili bi Demokratska stranka i Srpska napredna stranka, dok bi iznad cenzusa bili još radikali (10%), Socijalistička partija Srbije (9%) kao i Ujedinjeni regioni Srbije (7%).

Interesantno je da se novoformiranoj partiji (URS) procenjuje izborni saldo onoliko koliko je nekadašnja gradonačelnica Maja Gojković dobila kada je na prethodnim izborima nastupila samostalno.

Istraživanja kažu i da bi 62 odsto građana izašlo na glasanje ukoliko bi izbori za Skupštinu grada bili raspisani sutra.

Kao kandidati za gradonačelnika, najviše glasova bi dobio Igor Pavličić - 31%, za Maju Gojković bi glasalo njih 22%, a za Jorgovanku Tabaković 20. Sva druga imena su daleko ispod.

Istraživanje je sprovedeno od 24. do 29. marta na slučajnom uzorku od 510 ispitanika, a u "Galupu" nisu želeli da za Radio 021 saopšte ko je naručilac ovog ispitivanja javnog mnjenja.

  • Pavlicic najpopularniji?!

    23.04.2011 13:37
    Ovo je stvarno prevrsilo svaku meru. Evo u cemu je stvar:
    Pavlicic se zesce preracunao kada je dozvolio da ZIG srusi INDUSTRIJSKI DIMNJAK-SPOMENIK u Radnickoj. Nije racunao na to da u ovom gradu ima ljudi kojima je stalo do njegovog graditeljskog nasledja i istorije, pa se uplasio od negativnog publiciteta usled revolta Novosadjana koji je suvise narastao!
    Zato je lokalna ispostava DS-a brze-bolje narucila ovu simpaticnu anketu. Sve je jasno kao dan.
    Rusenje dimnjaka je trebalo da pocne tek sredinom dana, a kada su shvatili da se spremaju protesti, na najpodliji nacin su celu stvar ubrzali i nadmocno preduhitrili ljude koji su pokusali da kazu da su protiv i da dimnjak nije smetao vrticu, nego se radilo o pokazivanju misica i samovolje.
    Tako su pljunuli u lice upravo onima od kojih su, bar do sada, dobijali najvise glasova.
    Mozete vi gospodo iz DS-a da placate i narucujete kakve god hocete ankete i da zakrpite trilion koseva, ali OVAJ VARVARIZAM OD PONEDELJKA CE VAM DOCI GLAVE NA IZBORIMA!!!
  • sale novosadjanin

    22.04.2011 18:35
    dozovimo se pameti
    mi koji volimo nasu VOJVODINU i koji nemamo rezervnu drzavu.
    VOJVODINA MORA BITI NEZAVISNA OD BGD,MNE,BIH STRANAKA I NJIHOVE MAFIJE POSTO IZ NAS CRPE SVU SVOJU BAHATOST I SNAGU !!!!
  • @Boban

    22.04.2011 07:45
    Jefta i Branka da odlučuju i vode Grad Novi Sad?! Oni ne mogu ni o sebi da se brinu, potreban im je tutor i stratelj, naročito kada se napiju. DSS ako želi nešto da promeni u društvu (grad, država...) mora da počne da se menja iznutra. Smognite snage i zamolite Branku i Jeftu da demisioniraju iz gradskog odbora i dovedite neke koje imaju integritet i poslovnu sposobnost. Stvarno nisam siguran da li ću u ovoj konstalaciji da glasam za DSS, pogotovo sada kada se pojavljuju Dveri na političkoj sceni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti