Nova saobraćajna signalizacija u gradu

Na novosadskim ulicama postavlja se nova saobraćajna signalizacija kojom se ograničava brzina kretanja.
Na novosadskim ulicama postavlja se nova saobraćajna signalizacija kojom se ograničava brzina kretanja. Iz Gradske uprave za saobraćaj navode da bi do kraja godine trebalo da bude postavljeno više desetina novih saobraćajnih znakova, uglavnom na mestima koja su označena kao crne tačke u gradu.

Trenutno su postavljena dva probna znaka, kod Osnovne škole "Đura Daničić" i stadiona "Karađorđe". Prvi označava "zonu 30" i ograničava kretanje vozila na 30 km/h, dok drugi, na kojem su nacrtani kuća, dete, čovek i kola, ukazuje vozačima da smanje brzinu na onu kojom se kreću prešaci. Na ulazu u grad i okolna mesta nalaze se crno beli znaci sa siluetom naselja, što znači da je maksimalna dozvoljena brzina 50 km/h.

Zamena saobraćajne signalizacije poverena je JKP "Put".

  • 26.04.2011 12:28
    Pametni su ovi naši graditelji i planeri grada. Pošto grade zgrade jednu do drugo, ne ostavlja se prostora za igrališta jer od toga nemaju neke koristi i zarade. E onda su se lepo dosetili evo vam deco igrajte se na ulici. Samo ne znam šta će da bude kada tom ulicu naiđe neki boss sa svojim džipićem ili crnom zatamnjenom limuzinom brzinom 100+ km/h?
  • Parkingaš

    26.04.2011 10:49
    @ Scotch.....
    To što ti ne razlikuješ slovo o od cifre 0 ti može doneti dosta problema u informatičkom svetu takoreći si informatički nepismen. Al nek te to ne brine puno, vojvođanski paori nikad za školu ni bili nisu.
  • semtex

    26.04.2011 09:34
    dokon pop jarice krsti
    Ili je pesacka zona ili je kolovoz,cemu palamudjenje!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti