Nove garaže, tržni centar i fontane u centru

Planom uređenja zaštićenog starog gradskog jezgra predviđena je izgradnja četiri garaže, tržnog centra i postavljanje novih fontana.
Planom uređenja zaštićenog starog gradskog jezgra predviđena je izgradnja četiri garaže, tržnog centra i postavljanje novih fontana.

Prema rečima direktora "Urbanizma" Aleksandra Jeftića, u pripremi je izgradnja podzemnih garaža ispod Trga slobode i kod Riblje pijace, dok će se još dve postaviti na uglu ulica Jovana Subotića i Đure Jakšića, odnosno na prostoru između ulica Josifa Runjanina i Njegoševe. Time će građanima na raspolaganju biti više od 1.000 dodatnih parking mesta.

Kako piše Blic, u nacrtu plana detaljne regulacije navodi se da će najviše izmena pretrpeti blok oko Srpskog narodnog pozorišta, ulice Modene i Jovana Subotića, kao i deo kod Grkokatoličke crkve.   
Jeftić najavljuje da bi na parnoj strani Modene, umesto sadašnjeg objekta sa nekoliko lokala, trebalo da bude podignut tržni centar, ili veliki poslovni prostor. U istoj ulici, kao i u Ilije Ognjanovića postaviće se dve fontane.

Iza Srpskog narodnog pozorišta umesto montažne garaže gradiće će trg, a u dvorištu zgrade, u kojoj je sada "Vojvođanska banka", trebalo bi da nikne trospratnica. Rušiće se i zidovi oko bivšeg bioskopa JNA, pa će taj deo biti obuhvaćen novim pozorišnim trgom.

Urbanisti nameravaju da u pešačkoj zoni naprave biciklističke staze, ali ostaje nedoumica da li će se zbog toga van snage staviti  zabrana korišćenja prevoznog sredstva u tom delu grada. Najavljeno je da će van zaštićene zone, najviše u Miletićevoj i ulici Đure Jakšića, biti rušeni samo oštećeni objekti koji nemaju nikakvu istorijsku, kulturnu ili urbanističku vrednost.

  • razocarana

    28.04.2011 16:56
    "sad sam opet ovde al' sve nam se izgubilo,
    posekli su kesten gde sam nekad tebe ljubio"
  • lala

    27.04.2011 17:34
    ..
    U ovoj vesti fali deo o krstu koji ce biti postavljen na uglu Mileticeve i Z.Jovine kao deo istorijskog nasledja..pitam se da li ce vtatiti i spomenik svetom trojstvu koji je bio u centru grada??
  • kritichar

    27.04.2011 16:44
    predlog
    Ja molim i da se Reba dr Darko ukljuchi u ceo projakat revitalizacije grada. Taman ce nam biti lepo ko ovima u Skupstini, sve ce tada josh vishe lichiti na Disneyland.
    A taj je partijski, kao i svaki drugi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.