Investitori beže od Novog Sada

I pored obećanja političara o otvaranju novih radnih mesta, u prethodne dve i po godine u Novom Sadu su otvorene samo dve fabrike.

I pored obećanja političara o otvaranju novih radnih mesta, u prethodne dve i po godine u Novom Sadu su otvorene samo dve fabrike.

Dok se lokalna vlast pravda posledicama svetske ekonomske krize, napominjući kako je ipak otvoreno nekoliko trgovinskih lanaca, predstavnici opozicije trenutnu situaciju ocenjuju kao fijasko izazvan nesposobnošću vladajuće garniture. Kako za Press kaže visoki funkcioner Srpske napredne stranke Igor Mirović, strani investitori su, umesto u Novi Sad, došli u neatraktivna mesta poput Inđije i Jagodine, dok Novi Sad ne može da ostvari svoj pun potencijal zbog, kako kaže, inertnosti gradskih čelnika.

U Gradskoj kući navode da situacija nije takva kakvom se predstavlja, jer nekoliko svetski priznatih brendova sada ima filijale u Novom Sadu, što nije bio slučaj za vreme vladavine onih koji ih sada kritikuju.

U Novi Sad su u prethodne dve i po godine stigli samo kineski i beloruski proizvođači traktora, dok je španski "Koteks Viskofan" samo dodao jedan pogon svom postojećem postrojenju.

  • stari

    07.05.2011 17:57
    neznam
    Mislim samo da tvrdnja autora da su Jagodina i Inđija manje atraktivne lokacije loša. Pa baš naprotiv, lokacije su atraktivnije i zato se i ulaže tamo. Dosta više nezapošljene i jeftinije radne snage, jeftino zemljište itd....sve atraktivnije od NS ili recimo BG. NS i BG su gradovi kako glavni centri atraktivniji za administraciju, trgovinu itd.
  • @Đole haubica - smarači

    06.05.2011 20:38
    Uzalud ti molis
    Ne vredi. Ovde je pitanje kucnog vaspitanja primarno. Ovaj se nece skinuti ma koliko Vi to molili. Udavi, to je vsasvim tacno. Gori je od krpelja.
  • sala novosadjanin

    06.05.2011 18:39
    @zivko
    uzalud se ubijas da nekom ko je van pameti i svih zbivanja objasnjavas nesto sto on ne moze ni da izgovori.
    krajnji domet im je seselj,karadzic,mladic,babic,martic,hadzic..i ostali heroji.
    oni imaju svoj svet i treba ih ostaviti na miru.
    ne,ja necu potpisati za bgd stranku-nikada ali ovi su gori.
    sve ono kao program je super ali...bgd i ja-jednostavno ne ide.
    ti si total ok !!!
    cujemo se !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti