Ništa od rasprave o smeni Jovanovića

Sednica Skupštine grada na kojoj je trebalo da se raspravlja o predlogu za smenu predsednika Skupštine Aleksandra Jovanovića završena je pre nego što je uopšte počela, jer odbornici nisu izglasali dnevni red.

Sednica Skupštine grada na kojoj je trebalo da se raspravlja o predlogu za smenu predsednika Skupštine Aleksandra Jovanovića završena je pre nego što je uopšte počela, jer odbornici nisu izglasali dnevni red.

Za uvrštavanje tačke koja se odnosila na smenu Jovanovića glasalo je 28 odbornika radikala i Demokratske stranke Srbije, dok je 50 odbornika vladajuće koalicije glasalo protiv ovog predloga.

Predsednik novosadskih radikala Đurađ Jakšić kaže da je ovim potezom gradska vlast pokazala da ne želi da čuje mišljenje druge strane, kao i da će odbornička grupa SRS na svakoj narednoj sednici nastaviti da se bori protiv, kako kažu, proceduralnog nasilja gradskog parlamenta.

Jovanović smatra da je o njegovoj smeni moglo da se razmatra i na redovnim zasedanjima i da je neodgovorno što su radikali uopšte zahtevali vanrednu sednicu, čije održavanje košta pola miliona dinara iz budžeta.

Radikali su ranije najavili i da će tražiti poništenje nedavno usvojenog sporazuma o prijateljstvu s Rijekom zbog kršenja procedure.

  • Nataša

    05.05.2011 09:00
    super je njima
    Odlicno je to sve,. ali me jos vise odusevljava sto oni svi dobijaju dnevnice za to baljezganje u skupstini.
    Dosli i na 5 minuta i otisli,. dobijaju dnevnice, kao da su ceo dan sedeli tamo i radili,. nesto, vec,...
  • glasac

    04.05.2011 22:47
    za srbiju
    Predlažem da se na sledecim izborima uvede dodatno glasacko polje sa tekstom "Nisam ni za jednog od predloženih sa liste". Ukoliko više od 50% glasaca zaokruži ovo polje, izbori se ponavljaju, a svim kandidatima sa te liste se zabranjuje kandidovanje na izborima u naredne 4 godine.
  • Сремац

    04.05.2011 20:05
    НИСАМ ФАШИСТА,АЛИ СРБИН ЈЕСАМ
    Порука за ТТ није ствар у фашизму и пријатељству са Ријеком.СТВАР ЈЕ У ЦИНИЗМУ.Ако мој "пријатељ" из Ријеке не може да превали преко језика СРПСКО НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ,као што ја могу рећи ХРВАТСКО НАРОДНО КАЗАЛИШТЕ,онда ми он није пријатељ и без њега могу,нарочито сада.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti