Za kreditiranje Grada samo tri ponude

Komisija za određivanje uslova pod kojima će se finansirati kapitalne investicije Grada u sredu je razmatrala samo tri kreditne ponude, iako je ranije rečeno da se za taj posao interesovalo više od 30 banaka i finansijskih kuća.  
Komisija za određivanje uslova pod kojima će se finansirati kapitalne investicije Grada u sredu je razmatrala samo tri kreditne ponude, iako je ranije rečeno da se za taj posao interesovalo više od 30 banaka i finansijskih kuća.

Ponude su dostavile Komercijalna, Unikredit banka i takozvani "sindikat" banaka Intesa - Societe Generale - Hypo Alpe Adria. Kome će gradska vlast ukazati poverenje znaće se na narednoj sednici novosadskog parlamenta, izjavio je predsednik Komisije i član Gradskog veća za finansije Živko Makarić.

"Komisiji predstoji da 16. maja, kada se završava dostavljanje ponuda za pokrovitelje emisije municipalnih obveznica, prikupi te ponude i u zavisnosti od toga koji način zaduživanja će biti jeftiniji taj predlog će biti upućen Gradskom veću, a Gradsko veće će ga dostaviti Skupštini grada koja će i doneti odluku najverovatnije na majskoj sednici", rekao je Makarić.

Maksimalno zaduživanje koje Grad planira je 3,5 milijardi dinara, a tim kreditom bi se isfinansirala četvrta faza izgradnje Bulevara Evrope i izgradnja kanalizacione mreže u svim prigradskim naseljima. (D.B)

  • decembar

    06.05.2011 21:12
    Da da tako prica ko ne zna nista sta se desavalo,zbog sednice 21 aprila Maji prete bas ti zuti, a direktori Informatike, Spensa i Tons-a su postali zvanicno folklorna sekcija najvece vladajuce stranke...Na kadrovskoj komisiji Evropski Novi Sad predlozio Deliceve ljude u upravne i nadzorne odbore...to im je nagrada da podignu ruke kad bude finale zaduzivanja...Bivsa gradonacelnica nece ma koliko joj pretili u poslednje vreme....Izbori su u decembru, bice ovih meseci tu jos svega i svacega....
  • gillan

    05.05.2011 05:15
    U kulturnim zemljama to se ovako radi:

    Uhapšen gradonačelnik Maribora
    Gradonačelnik Maribora Franc Kangler priveden je danas u policiju sa još sedam lica zbog istrage u vezi sa korupcijom i zloupotrebom službenih ovlašćenja.
    Na više lokacija u Mariboru, pa i u sedištu opštine, izvršeni su pretresi i oduzeta je poslovna dokumentacija.
  • sale novosadjanin

    04.05.2011 21:07
    ne treba
    dodatni komentar.
    @mladja je sve tacno rekao !!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti