Grejanje po utrošku od sledeće godine

Skupština grada usvojila je predlog o primeni novog sistema obračuna grejanja po utrošku, koji bi, kako je ranije najavljeno, trebalo da se primenjuje od  oktobra 2012. godine.
Skupština grada usvojila je predlog o primeni novog sistema obračuna grejanja po utrošku, koji bi, kako je ranije najavljeno, trebalo da se primenjuje od  oktobra 2012. godine.

Direktor "Toplane" Vladimir Jelić ocenjuje da će primenom novog sistema, grejanje biti jeftinije za većinu građana, a da će se toplotna energija racionalnije koristiti. Kako navodi, ovom odlukom staviće se tačka na polemike da li je temperatura od 20 stepeni odgovarajuća, ili ne za korisnike, jer će je oni sami podešavati u svojim zgradama i stanovima i plaćati tačno onoliko koliko potroše. "Ovakav sistem se decenijama primenjuje u svim državama Evropske unije i drago mi je što je Novi Sad jedan od prvih gradova u Srbiji koji će se prilagoditi evropskim standardima", poručio je Jelić.

U "Toplani" čekaju da Gradsko veće usvoji odgovorajuće propise za primenu nove odluke, posle čega će početi priprema za prelazak na novi obračunski sistem.

Podsetimo, grejanje po utrošku će biti moguće pojedinačno ili za ceo ulaz, kako ko odluči. Da bi vlasnik stana sam odlučivao o tome kolika će mu biti temperatura mora da ugradi kalorimetre na radijatore, a jedan u proseku košta 50 evra po grejnom telu (D.B)

  • Toplica

    09.06.2011 07:16
    Neverovatna glupost
    Nadri direktorijum toplane uzima sebi za pravo da na nulu ošiša gradjane Novog Sada. Upljuvaše se da pojasne kako je jako dobro da se precizno izmeri potrošnja svakog korisnika (normalno preko njihovih privatnih firmi koje će realizovati ceo posao), a u isto vreme sve je veći udeo angažovane snage - deo koji se plaća zato što smo bili glupi u ranijem periodu i debelo platili priključak (čitaj finansirali toplanu i distributivnu mrežu).
    Stvarno za "verovali ili ne".
    Oslušnite narodne jade, krizu i nemaštinu, Vi najveći finansijeri i sponzori ilegalnih i nepostojećih folklornih društava i drugih perača...
    Dokle?
  • Toplica

    09.06.2011 06:13
    Sve go prevarant
    Toplana ne treba da izmišlja:
    -toplu vodu (nego treba da je isporučuje)
    -lažni protok jer kad ga malo jače odvrnu dodje do
    -lažne havarije (ova vrsta se najlakše otklanja - ali je ceo postupak značajno skuplji)
    Jedina olakšavajuća okolnost je da višak sredstava intenzivno ulažu u obrazovanje (kupovinu lažnih i problematičnih diploma, skraćenih kurseva, licenci i drugih vrsta paranormalnih certifikata i sl.)
  • Vusapla

    01.06.2011 09:28
    Zbunjena
    Čitam ove naše komentare i pitam se sledeće:
    Koliko nas na proleće, kada se temperatura samo približi 25 podeljku, uključi klima uređaj?
    Pa, verovatno svi koji ga imaju.
    A ovde kukamo po principu "Eeee, da imam sina Savana koji je pao s tavana..." i tome kako nećemo moći da nagarimo na 25 stepeni jer nam to, jadnima, bezobrazni ovaj ili onaj neće omogućiti.
    Stvarno mi nije jasno želimo li mi da uštedimo, želimo li mi niže troškove ili je imperativ da mi sami možemo da odvrnemo na STO stepeni pa trebalo, netrebalo?!
    Ako je ovo poslednje, onda sam se ja, sasvim nedužna, našla u zemlji čuda.
    Jadni smo, gladni smo, svi nas kradu, a mi ovako presvetli hoćemo više nego što nam treba. Besplatno, naravno!
    Hmmmm?!
    Alisa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti