Tadić otkriva spomenik Azerbejdžancu

Predsednici Srbije i Azerbejdžana, Boris Tadić i Ilham Alijev, otkriće danas u Novom Sadu bistu azerbejdžanskog kompozitora Uzeira Hadžibekova.

Predsednici Srbije i Azerbejdžana, Boris Tadić i Ilham Alijev, otkriće su danas u Novom Sadu bistu azerbejdžanskog kompozitora Uzeira Hadžibekova.

Savet za kulturu Skupštine grada prihvatio je prošle godine inicijativu ambasade ove države za postavljanje spomenika, a kao lokacija za postavljanje statue izabran je Beogradski kej, tačnije raskrsnica ulica Episkopa Visariona i Marka Miljanova.

Kako kažu, inicijativa je odobrena kao izraz namere jačanja odnosa između dveju republika.

Hadžibekov je napisao himnu Arezbejdžana, otvorio je prvu muzičku školu u toj zemlji, a tvorac je i prve muslimanske opere "Lejla i Majnun".

Dvojica predsednika juće su otvorili obnovljeni Tašmajdanski park u Beogradu, gde su zasadili drvo prijateljstva i otkrili spomenike bivšem predsedniku Azerbejdžana Hejdaru Alijevu i srpskom književniku Miloradu Paviću.

  • Bojan

    13.06.2011 15:10
    Zivimo na rubu siromastva,borimo se za posao,hocemo da radimo,stvaramo,da bi nesto komentarisali moramo biti REALNI,a realnost je ta da imamo prefriganu,lopovsku,losu vlast,za koju smo sami krivi...znate onu:kakav narod takva je i vlast,zato i ne zasluzujemo bolje,cim nasi komentari ne idu dalje od recenica tipa:"...nasa Vojvodina,ovi iz Beograda,nezavisna Vojvodina,ovi dodjosi...itd da ne nabrajam sada,a pritom u tim recenicama nema nazalost nista vojvodjansko....Vojvodjansko je suprotno,siroke ruke,tople reci,prihvatanja....e nazalost sistem vrednosti je poremecen,vojvodjanski politicari ne bi u nekoj stranoj vladi bili ni portiri....sve im se svodi na fraze i svoje greske pravdaju zlom cuvenog Beograda....nista vise nego kompleks....dobar potez pohvaliti,los kritikovati....i pokazati vlasti da imamo jos malo dostojanstva....Vojvodina je nasa i vasa draga gospodo....nemojte da vam politicari kroje svest....sem ako svest o nekome ili necemu nosite u krvi.....onda neka vam je bog u pomoci!!!!!
  • otvaram pivo

    10.06.2011 19:55
    valjda nece doci
    sutra se otvara saht na lokalnom putu u zmajevu, nebi me iznenadilo da dodje i tamo jer je svojim pojavljivanjem na svemu i svacemu apsolutno obesmislio funkciju predsednika drzave
  • Komsija

    10.06.2011 19:11
    Oruzje
    Azerbejdzan je srbiji trenutno mozda najveci ekonomski partner...
    Zasto bi Tadic dosao na otkrivanje spomenika!?
    Samo se pitam zasto u Novom Sadu, kad i ovako ne dobijamo od Beograda ni onu crkavicu sto je izboksovana novim ustavom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti