Zbog manjka lekara i dalje čekanja u Kliničkom centru

Građani koji zatraže lekarsku pomoć u Urgentnom centru, ali i drugim zdravstvnim institucijama Kliničkog centra Vojvodine, i dalje moraju računati na duga čekanja.
Građani koji zatraže lekarsku pomoć u Urgentnom centru, ali i drugim zdravstvnim institucijama Kliničkog centra Vojvodine, i dalje moraju računati na duga čekanja.

Ministarstvo zdravlja i dalje okleva s rapisivanjem konkursa za zapošljavanje u Urgentnom centru, a u svim ostalim bolnicama, od početka godine zaposleno je tek nešto više od 30 medicinskih radnika. U Kliničkom centru za Radio 021 kažu da uprkos nedostatku lekara, sve intervencije obavljaju prema propisanim protokolom za lečenje, a da za dalja zapošljavanja čekaju dozvolu resornog ministarstva.

Ni nakon više pokušaja da saznamo - da li će i kada odobriti povećanje broja medicinskog osoblja, u Ministarstvu zdravlja nismo dobili odgovor. A da je ono potrebno, potvrđuje iskustvo slušateljke Radija 021, koja kaže da je na ukazivanje pomoći čekala celo popodne, iako su je u Urgentni centar, kao hitan slučaj, poslali iz Doma zdravlja: "Ko je hitniji? Čovek kojem je motorna testera skoro odsekla nogu ili momak s iščešenim ramenom kojem i glava otiče? Doktor ne zna kome će pre. Ne krivim lekare, jer jednostavno ne stižu".

U Udruženju privatnih lekara i stomatologa, smatraju da naši zdravstveni kapaciteti uopšte nisu mali, te da bi stanje bilo mnogo bolje kada bi država dozvolila integraciju privatnog i državnog sektora, odnosno kada bi građanima dozvolila da biraju - da li će se o trošku osiguranja lečiti u državnim ili privatnim zdravstvnim ustanovama. (D.S.)
  • 12.06.2011 12:20
    1
    Inostranstvo je i SAD, tamo jeste skolovanje postavljeno tako kao sto kazu, sve se debelo placa

    Evropske drzave-na kontinentu Evrope, svojim studentima ne naplacuju debelo, nego je kolovanje na drzavnim fakultzetima i privatnim Engleska
    s tim sto drzavni fakulteteti iskoluju kvalitetne strucnjake i to bez naplate skolarina
    potom ti studenti imaju jos i meseci dodatak vrlo pristojnu svotu evra, ako odlaze u drugi grad na skolovanje
    Za neupucene,drzave koje su bile nekada francuske kolonije,imaju isti tretman kao i kontinentalni Francuzi,kada je u pitanju skolovanje studenata i ne samo to nego studenti sa ostrva Martinik-nekadasnja kolonija Francuske,drzava placa avio-kartu
    svim studentima koji zele da raspust provedu
    u svojom kucama na Martiniku, najinteresantnje je sto se NE MORA dokumentovati sa avio-kartom, i opravdati dobijeni novac za putne troskove...

    Ko ne veruje neka malo se druzi sa strancima- domacinima kada ode u FR ili bilo koju evropsku drzavu i sazna vise

    Nasih lekara i med.sestara u celoj Evropi ima, i cenjeni su kao strucnjaci, a onaj KO NE MOZE da se zaposli u EU taj strucni lekar ili med.sestra su stvarno preko veze zavrsili fakultet ili srednju med.skolu, takvi ni nama ne trebaju
  • @Dr med

    11.06.2011 17:34
    kod nas se lekari skoluju o trosku drzave...
    ...a u inostranstvu, gde imaju 10 puta vece plate, bogami debeeelo placaju studije, verovatno znate i koliko...kod nas armije lekara zavrsilo studije u veselom socijalizmu, skoro za dzabe (osim ako nisu podmicivali profesore), a hoce plate kao kolege na zapadu...alo bre,idite onda na truli zapad, pa tamo zaradjujte milione, ako vec imate toliku kolicinu znanja i smatrate da treba da budete visoko postovani
  • Ja

    11.06.2011 15:21
    Lazi
    Sve same lazi. Toliko nezaposlenog naroda - doktora i m. sestara raznih profila a ovamo kao nema ko da radi. Neka se presednik drzave odrekne plate SIGURNO MU NIJE POTREBNA i neka se zaposli koliko moze lekara.Ministrima, poslanicima i ostalim lezilebovicima uzeti minim 50 posto od plate i datiu iste svrhe i to je to.Od svakog novog stana 10 posto u metrima kvadratnim uzeti za bolnice i domove zdravlja i eto ti napretka , minimalnog ali bar se ide napred.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti