Nema volje da se smanji administracija

Lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor ocenio je da ni na državnom, pokrajinskom i lokalnom nivou vlasti ne postoji stvarna rešenost da se smanji administracija.

Lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor ocenio je da ni na državnom, pokrajinskom i lokalnom nivou vlasti ne postoji stvarna rešenost da se smanji administracija.

Pastor je za Mađar so (Magyar Szo) rekao da je demagoška odluka Skupštine Vojvodine da 110 službenika iz pokrajinske administracije premesti u institucije koje će tek osnovati. "Sa stanovišta budžeta, to je potpuno beznačajno i deo je demagogije", ocenio je Pastor, koji je i potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu. Prema njegovim rečima, velika administracija je nasleđena od ranije i sad ne postoje uslovi za njeno smanjenje, jer nema realnog prostora ka kojem bi višak zaposlenih bio pomeren.

Koordinator vladajuće koalicije u Skupštini Vojvodine Dragoslav Petrović iz Demokratske stranke rekao je u ponedeljak na zasedanju parlamenta da od 110 državnih službenika njih 20 do 30 ispunjava uslove za penziju. Objasnio je da će po 40 službenika biti raspoređeno u dve nove institucije: prva grupa na poslove vezane za saradnju sa evropskim fondovima, odnosno pripremu projekata, a drugi deo u novu instituciju koja će se baviti realizacijom Master plana razvoja Fruške gore. Petrović je ocenio da se ušteda ogleda u tome što se neće zapošljavati novih 110 državnih službenika u dve nove institucije, već će postojeći biti preraspoređeni.

Skupštinski troškovi 4 miliona evra

Najniža mesečna plata poslanika u stalnom radnom odnosu u Skupštini Vojvodine prošle godine bila je 80.000 dinara (oko 809 evra), a najviša oko 160.000 dinara (oko 1.617 evra), navodi se u izveštaju o utrošku budžetskih sredstava vojvođanskog parlamenta. U vojvođanskom parlamentu u stalnom radnom odnosu je polovina od ukupno 120 poslanika, a svi primaju i mesečni dodatak od 42.000 dinara (oko 425 evra).

Pokrajinski poslanici primaju dodatke svakog meseca, bez obzira da li je održano skupštinsko zasedanje. Skupština Vojvodine i njena služba prošle godine koštali su vojvođanske poreske obveznike 370,8 miliona dinara (oko 3,7 miliona evra).

  • TT

    08.06.2011 13:41
    hahaha
    ušteda je time što nisu zaposleni novi u nova preduzeća hahahaha ostalo mi je samo da se smejem više ne mogu ni da se nerviram. juče u limanskom parku bosanac ubere ružu da odnese svojoj draHHHHHAgoj. toliko je čipav da iz parka krade cveće...
  • поветарац

    08.06.2011 12:29
    некад
    за време Слобе ниси мого бити на месту руководећем ако ниси члан СПС а код жутих неможеш бити ни спремаћица ако ниси њихова
  • 08.06.2011 11:59
    mora da se jako umore kad se vrate kuci s` posla

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti