Premijera u Novosadskom pozorištu

Peta ovosezonska premijera u Novosadskom pozorištu/Ujvideki szinhaz zakazana je za petak. Reč je o predstavi "Alabama song", Žila Leroa, koju je režirao Rahim Burhan.  
Peta ovosezonska premijera u Novosadskom pozorištu zakazana je za petak. Reč je o predstavi "Alabama song", Žila Leroa, koju je režirao Rahim Burhan.

Dramaturškinja Kata Đarmati podseća da je slogan Novosadskog pozorišta u ovoj sezoni - "Menjaj se da bi menjao", pa se i "Alabama song" bavi uticajem okoline na pojedinca, odnosno promenom međuljudskih odnosa pod različitim uticajima. "Ova priča je jako subjektivna priča. Skota i Zeldu Ficdžerald svako poznaje, oni su svetski poznati. A njihov život je jako interesantan, jer postoji priča da je Skot krao Zeldine tekstove. Da je koristio nju i njen talenat na jako, jako sebičan način", kaže Kata Đarmati.

Reditelj Rahim Burhan kaže da ga je roman "Alabama song" odmah oduševio, jer na poseban način govori o braku koji danas postaje sve problematičniji. "Žene su osvešćenije i ne dozvoljavaju da budu puke pratilje. U izvesnom broju predstava, ranije, bavio sam se ženskim principom i njegovom odbranom i ovde me je odmah zaintrigiralo to kako je zloupotrebljena Zeldina kreativnost, kako je njen rođeni suprug koristio njen talenat i njene ideje. Išao je čak dotle da očijuka sa psihijatrima po sanatorijumima u kojima je Zelda boravila da bi joj u jednom trenutku zabranili da piše jer to, navodno, nije bilo dobro za njeno mentalno zdravlje. Govorimo dakle o porodici... O ženi, koja je živela sa čovekom koji joj nije davao ništa, s kojim nije mogla da ostvari čak ni intiman život. Veoma mi je važno što sam u Novosadskom pozorištu našao jednu divnu glumicu, koja je tako zdušno i strasno zagrlila Zeldu, dajući joj sve valere koje je ta čudesna žena imala. Ova uloga kao salivena je za Eminu Elor", kaže Burhan.

Premijera predstave "Alabama song" u Novosadskom pozorištu zakazana je za petak u 19 časova, a prva repriza je u subotu. Karte za premijeru koštaju 500, a za reprizu 300 dinara. (D.S.)

  • :)

    08.06.2011 19:11
    Svaka čast svima iz Novosadskog pozorišta! To je najbolje pozorišze koje ova zemlja ima, počev od plakata za predstave, pa do samih predstava...sve je vrhunski! Kakva šteta što nemaju bolje uslove! P.s. bravo za Majstora i margaritu!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti