"Toska" večeras na Trgu slobode

Novi Sad je jedini grad u Srbiji u kojem će, uz još više od 40 gradova Evrope, biti ostvaren prenos opere "Toska" Đakoma Pučinija, grandioznog dela koje će pod upravom Zubina Mehte biti izvedeno večeras u Umetničkom centru kraljice Sofije u Valensiji.

Novi Sad je jedini grad u Srbiji u kojem će, uz još više od 40 gradova Evrope, biti ostvaren prenos opere "Toska" Đakoma Pučinija, grandioznog dela koje će pod upravom Zubina Mehte biti izvedeno 13. juna u Umetničkom centru kraljice Sofije u Valensiji.

Novi Sad se prošle godine priključio mnogim evropskim gradovima u realizaciji prenosa opere "Karmen" Žorža Bizea, koja je izvedena na istom mestu u okviru umetničkog projekta "Viva Evropa", podsetio je član Gradskog veća za kulturu Andrej Bursać. Napominjući da se ta manifestacija održava treću godinu za redom, pod pokroviteljstvom EU, radi promovisanja kroz umetnost opštih vrednosti poput zajedništva, borbe protiv siromaštva ili volonterstva, on je pozvao Novosađane da prisustvuju tom izuzetnom umetničkom događaju, koji na Trgu slobode počinje u 20 sati.

Poseban doživljaj je to što će publika imati priliku da uz Mehtu vidi nastup i drugih vrhunskih umetnika svetske operske i muzičke scene kao što su sopran Oksana Dika, bariton Brin Terfel i drugi, rekao je sekretar Muzičke omladine Novog Sada Milan Radulović. On je istakao da će za praćenje prenosa "Toske" na video bimu, na Trgu slobode biti postavljeno oko 1.000 sedišta i dodao da će biti obezbeđeni kvalitetan video signal i ozvučenje.

Pošto je prošlogodišnji prenos opere "Karmen" pokvarilo nevreme, organizatori manifestacije su se pripremili da u slučaju kiše premeste praćenje izvođenja "Toske" u Sinagogu.

  • msi

    14.06.2011 06:40
    kvalitet zvuka
    ono dosadno zujanje ozvucenja mi je pokvario ceo event!
  • 13.06.2011 21:38
    Konačno jedna vest od koje se ne stidim.
  • Jovan

    13.06.2011 13:20
    Ja sam, vala, prosle godine odgledao Karmen, po najvecem pljusku. Zainatio sam se! :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.