Zbog groma presušile slavine

Mada su gradske ulice tokom sinoćnjeg nevremena za kratko vreme bile pune vode, slavine u stanovima Novosađana su oko 18 časova presušile.
Mada su gradske ulice tokom sinoćnjeg nevremena za kratko vreme bile pune vode, slavine u stanovima Novosađana su oko 18 časova presušile. Razlog za to, kako kažu u gradskom "Vodovodu", je udar groma u deo Pogona za preradu i distribuciju vode, što je izazvalo kratkotrajni prekid u vodosnabdevanju.

Portparol preduzeća Davor Santrač rekao je za Radio 021 da bi u toku dana trebalo da se stabilizuje pritisak u mreži i da neće dolaziti do zamućenja vode.

"Nije u pitanju nikakav mulj, niti blato, već mangan koji se vremenom taloži u cevima i dovoljna je   manja oscilacija pritiska da se taj talog podigne. Građani ne treba da budu zabrinuti i uplašeni, jer mikrobiološke opasnosti nema, što je najvažnije, dok je ova fizičko hemijska nestabilnost vode prolazna", pojašnjava Santrač.

Portparol "Vodovoda" dodaje da je materijalna šteta procenjena na oko milion dinara, ali da će biti pokrivena od osiguranja. (D.B)

  • СРЕМАЦ

    10.06.2011 08:13
    ГВОЖЂЕ
    Ово се могло и очекивати.Гром неће у коприве-ВОДА НАМ ЈЕ ПУНА ГВОЖЂА.Ваљда ће сад и Сантрач са његовим послодавцем схватити ДА ЈЕ ГВОЖЂЕ ИПАК ШТЕТНО.О њиховој штетности за град,већ је толико написано да више нико и не реагује.
  • lala

    09.06.2011 19:29
    ..
    sada nam je konacno jasno zbog cega omladina poblesavi i postane obrazovac, strojevac..
  • 09.06.2011 17:40
    1
    Gradjani uvek nezadovoljno
    Svi medzcinski strucnjaci preporucuju da se u organizam unosi sto vise raznih minerala itd,
    ako ne moze prirodnimutem-hranom, tada je dobar
    KOMPLEKS VITAMINA I MINERALA - gradjani ko gradjanin, kaz NEMA NOVACA NI ZA HRANU NI ZA VITAMINE
    onda Vovovod leo KAZE da nema opasnosti TO JE MANGAN, kojeg takodje ima u kompleksu vitamina i minerala- prodaje se u apotekama

    A GRADJANI po onoj narodnoj poslovici

    NEZGODI NE UGODI nikada im udovoljiti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti