Muzej savremene umetnosti ostao bez direktora

Živko Grozdanić je podneo neopozivu ostavku na mesto direktora Muzeja savremene umetnosti Vojvodine.
Živko Grozdanić je podneo neopozivu ostavku na mesto direktora Muzeja savremene umetnosti Vojvodine.

Razloga za tu odluku, kako kaže, ima mnogo, ali je najveći razlog želja da se, posle pet godina, posveti ličnoj karijeri. "Razlog je, pre svega, rad na mojoj umetničkoj karijeri, koja je u poslednjih pet godina bila zapuštena i razvoj privatnog muzeja koji će imati jedini zadatak da se bavi mojom sopstvenom produkcijom", naveo je Grozdanić za Radio 021.

Dodaje da je ogorčen i na loše uslove za rad koje državna, pokrajinska i gradska vlast pružaju Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, a to je, na prvom mestu, nedostatak prostora i finansija. "Mislim da je besmisleno da i u narednom periodu čekam da li će pokrajinska administracija da reši pitanje zgrade, da li će uspeti da omogući adekvatne galerijske prostore, da li če uspeti da napravi veća ulazna vrata u zgradu da bismo mogli da unosimo sanduke i drugu opremu", kaže Grozdanić.

Muzej savremene umetnosti Vojvodine je još uvek podstanar u zgradi Muzeja revolucije. Iako je bio  raspisan konkurs za izgradnju novog objekta i odabrano pobedničko rešenje, od izgradnje nije bilo ništa. Grozdanić ocenjuje da državu očigledno ne zanima savremena umetnost jer su i procedure za dobijanje sredstava komplikovane, pogotovo kada treba organizovati nastup na međunarodnoj sceni, a podrška je izostala i na projektima razvoja muzejske produkcije. (D.B)

  • Vesnik

    11.06.2011 18:56
    Neka visi Pedro
    Hocemo Kopicla za direktora! Ziveo Dinkic!
  • Marija

    11.06.2011 18:43
    Mora da je neka šala ovo sa brojem posetilaca.
  • zivela kultura

    11.06.2011 15:35
    Ne mogu da izdrzim a da ne kazem... napravite poredjenje izmedju obe institucije, i cinjenica je da je Muzej savremene daleko produktivniji. Podvucite crtu pa vidite koliko projekata su dobili u poslednje vreme, pa Bijenale, pa Unicredit nagrada 150.000,00eura.... Bogami, pred Gerinim naslednikom ce biti veliki izazovi. Svaka mu cast! Napravio je razultate koje ce tesko biti prevazici. A broj posetilaca i zvucnih imena moze da bude samo deo maste Muzeja Vojvodine koji vecno ima iste postavke...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti