Povratak Milijane Baletić uvreda za žrtve

NUNS (Nezavisno udruženje novinara Srbije) i NDNV (Nezavisno društvo novinara Vojvodine) ocenjuju skandaloznim nedavno pojavljivanje novinarke Milijane Baletić u ulozi autorke i scenaristkinje emisije "Portret Nikole Kusovca - glancanje mitova" na Radioteleviziji Vojvodine.
NUNS (Nezavisno udruženje novinara Srbije) i NDNV (Nezavisno društvo novinara Vojvodine) ocenjuju skandaloznim nedavno pojavljivanje novinarke Milijane Baletić u ulozi autorke i scenaristkinje emisije "Portret Nikole Kusovca - glancanje mitova" na Radioteleviziji Vojvodine.

Milijana Baletić, podsećaju NUNS i NDNV, jedan je od simbola ratnohuškačkog novinarstva devedesetih godina, govora mržnje, promovisanja nacionalističke ideologije i nepoštovanja osnovnih etičkih standarda.

Povratak Milijane Baletić u program Radio televizije Vojvodine, javnog servisa koji finansiraju građani, smatraju NUNS i NDNV, otvoreni je šamar demokratskoj javnosti i predstavlja dokaz daljeg urušavanja ugleda novinarske profesije, ali i osnovnih moralnih načela.

"Da li nedavno pojavljivanje Milijane Baletić u ulozi autorke i scenaristkinje na Radioteleviziji Vojvodine, poruka da ratni huškači neće odgovarati za svoje delovanje već će, naprotiv, za to biti nagrađeni", pita se Dinko Gruhonjić, predsednik NDNV.

Vukašin Obradović, predsednik NUNS-a, podseća da je ovo udruženje 2009. godine podnelo Tužilaštvu za ratne zločine krivičnu prijavu protiv odgovornih osoba i novinara u RTV Beograd, RTV Novi Sad, dnevnim listovima Politika, Večernje novosti i drugim koji su svojim uticajem i značenjem, kao državna medijska preduzeća, sprovodili "ratnohuškačku propagandu" 90-tih godina.

"Mi smatramo da su oni suodgovorni za ratna dešavanja na prostoru bivše Jugoslavije koja su dovela do ogromnih materijalnih gubitaka i ljudskih žrtava i najstrašnijih ratnih zločina. Ratno izveštavanje Milijana Baletić, sasvim sigurno, potpadaju u delokrug ove krivične prijave, kaže Obradović.

NUNS i NDNV, upravo zbog ovakvih primera, pozivaju Tužilaštvo za ratne zločine da ubrza rad na prijavi i izvesti javnost o saznanjima do kojih se do sada došlo.

  • @Gillan

    14.06.2011 21:40
    Lepo si biljke opisao. Kao da si, daleko bilo, nekakvo gove*e.
  • 14.06.2011 20:25
    A bas je lepa!
  • Vlada

    14.06.2011 12:05
    Uvek ova rasprava ode u neke visine, kao da razgovaramo o pravoj novinarki. Žena je uvreda za mozak, oči i uši.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti