Dve trećine novosadskih policajaca u štrajku

Dve trećine novosadskih policajaca nalazi su u štrajku i na teren će izlaziti samo u slučaju ozbiljnijih kršenja zakona.
Dve trećine novosadskih policajaca nalazi su u štrajku i na teren će izlaziti samo u slučaju ozbiljnijih kršenja zakona. Iako je Policijski sindikat Srbije, koji od jutros protestuje uprkos dogovoru o povećanju plata za pripadnike organa reda, manjinski u Novom Sadu i broji oko 400 članova, ostali policajci su se solidarisali sa svojim kolegama i samoinicijativno stupili u štrajk.

Za sad, policajci izlaze na teren samo u slučajevima teškog kršenja zakona poput ubistava i silovanja, dok pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova neće preventivno izlaziti na teren. Pored toga, policajci se neće odazivati na pozive za buku, sitne krađe i druge manje prekršaje. Kako 021 saznaje u vrhu ovog sindikata, saobraćajna policija u Novom Sadu još uvek radi redovno, međutim, postoje naznake da bi to u toku dana moglo da se promeni.

Kako su se naši reporteri uverili, od jutros šalter sale rade normalno. Kako za 021 kaže sugrađanka koja je došla da podigne dokumenta, štrajk se za sada ne oseća. "Ne oseća se štrajk, zaista. Ja sam jutros došla, uzela broj i čekam, čak bih rekla i da je malo manja gužva nego prethodnih dana", kaže ova Novosađanka.

Kako 021 saznaje, pregovori između ovog sindikata i ministra policije Ivice Dačića su u toku i njihov ishod je za sada neizvestan. Predstavnici Policijskog sindikata Srbije, pored obećanog povećanja plate, žele i isplatu zaostalih putnih troškova i dnevnica. Pored toga, pobunjeni policajci zahtevaju i formiranje komisije koja će utvrditi koliko se duguje radnicima MUP-a na ime neisplaćenog noćnog rada u protekle tri godine. (M.S.)

  • Dejan

    13.06.2011 12:10
    Strasno bih zeleo da cujem komentar gospodina neandertalca iz glavnom SUP-a u Kraljevica Marka o njegovom vidjenju problem u policiji. Ako neko ne zna o kome se radi, to je onaj g-din koji se po ceo dan "dere" na ljude koji nisu svojom voljom u tom objektu i u poslednje vreme deli brojeve iz automata pa svom nahodjenju odnosno prema kolicini mrznje koju oseca u tom trenutku!

    Svaki dinar koji taj zaradi je uvreda za bilo koga normalnog, a sada ce jos i povecanje plate dobiti.
  • ova fotka

    13.06.2011 10:38
    jos bolja
    e sada, jel ko vidi razliku izmedju njihovog "rada" i sadasnjeg strajka,
    kada "rade" salterskoh sluzbenika nema na radnom mestu ali zato ima stranaka koji sede i cekaju,cekaju

    a kada strajkuju isto nema salterskih radnika na radnom mestu, ali nema ni stranaka, e tako izgleda strajk
  • 13.06.2011 10:34
    Kolika su stvarna primanja policajca pozornika sa svim dodacima, to se nikada ne objavljuje,

    i zasto je to tako velika tajna,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.