Policajci prekinuli štrajk

Predstavnici Policijskog sindikata Srbije prekinuli su štrajk nakon samo nekoliko sati, jer su postigli dogovor o isplatama zaostalih zarada sa resornim ministrom Ivicom Dačićem.
Predstavnici Policijskog sindikata Srbije prekinuli su štrajk nakon samo nekoliko sati, jer su postigli dogovor o isplatama zaostalih zarada sa resornim ministrom Ivicom Dačićem.

Kako za 021 kaže predsednik ovog sindikata Veljko Mijailović, dogovor o povećanju plata nije bio dovoljan, jer policajcima nije garantovana isplata zaostalih putnih troškova i dnevnica. Prema njegovim rečima, sindikalci su dobili uverenje od ministra Dačića da će im i taj novac biti isplaćen.

"Mi smo od devet ujutru bili na nastavku pregovora sa ministrom. S obzirom na to da smo već potpisali sporazum od pet tačaka, sada smo se fokusirali na dve tačke koje smo smatrali problematičnim. Isplaćivanje zaostalih zarada iziskuje da ministar Dačić sazove specijalnu komisiju koja će se pozabaviti ovim problemom", navodi Mijailović.

Ovim su policajcima ispunjeni svi zahtevi, osim izmene Zakona o policiji. Drugi zahtevi su se uglavnom odnosili na isplatu sredstava za poboljšanje materijalnog statusa policajaca, primenu Posebnog kolektivnog ugovora i kupovinu nove opreme.

U štrajku je bilo dve trećine novosadskih policajaca i, kako nam je rečeno, na teren su izlazili samo u slučaju ozbiljnijih kršenja zakona. Iako je Policijski sindikat Srbije manjinski u Novom Sadu i broji oko 400 članova, ostali policajci su se solidarisali sa svojim kolegama i samoinicijativno stupili u štrajk.

Kako su se naši reporteri uverili, od jutra su šalter sale radile normalno. Kako je za 021 rekla sugrađanka koja je došla da podigne dokumenta, štrajk se nije osećao. "Ne oseća se štrajk, zaista. Ja sam jutros došla, uzela broj i čekam, čak bih rekla i da je malo manja gužva nego prethodnih dana", ispričala je ova Novosađanka. (M.S.)

  • Zoran

    14.06.2011 16:55
    UGLED POLICIJE KOD NARODA
    Ovih desetak komentara pokazuju kakav je ugleg
    policije kod gradjana. Mslim da se oni, od ministra pa na dole, ne sekiraju zbog toga!!!!!!
  • Milan

    14.06.2011 16:51
    ŠTRAJKAČI
    Šta još dodati ?
    Narodu je sve jasno ali se ništa u njihovom poslovanju neće promenuti! Plate su im male, ali za taj njihov "posao" oni ih ipak primaju.
  • Iskusni

    14.06.2011 06:24
    Izjava
    Pre izvesnog vremena (dve, tri godine)na dečijem rodjendanu, gde su se i roditelji opustili, veli jedan policajac:..."Nije moje da štitim građane, nego vlast. Oni me plaćaju". Takvi preovladjuju u MUPU.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti