Sutra novo suđenje po tužbi Ilije Devića

Sutra će biti održano novo ročište u sudskom procesu u kojem bivši vlasnik ATP "Vojvodina" Ilija Dević tuži Grad.
Sutra će biti održano novo ročište u sudskom procesu u kojem bivši vlasnik ATP "Vojvodina" Ilija Dević tuži Grad. Očekuje se da Sudu bude dostavljen izveštaj finansijskog veštaka, a kako je ranije najavljeno, biće saslušan i saobraćajni veštak, koji je radio dopunu svog izveštaja.

Privredni sud je u međuvremenu odbio zahtev Emira Jašarevića, zastupnika Ilije Devića, da se finansijsko veštačenje proširi stavkama oko izgubljenih linija, zastupništva kompanija "Setra" i "Mercedes" i po drugim osnovama za neostvarenu dobit, budući da je preduzeće otišlo u stečaj. U obrazloženju je taj zahtev ocenjen kao nepotreban, jer tužilac, ATP "Vojvodina", kog zastupa stečajni upravnik Nikola Pavlović, ne traži dodatno veštačenje.

Advokat Jašarević je, iz tog razloga, po nalogu stečajnih poverilaca, podneo Privrednom sudu pritužbu na rad stečajnog upravnika i zatražio da se utvrde uslovi za njegovo razrešenje. Očekuje se da tim povodom bude održana i vanredna sednica Skupštine poverilaca preduzeća ATP "Vojvodina", a radnici ovih dana prikupljaju potpise za peticiju koja će takođe biti dostavljena Sudu.

Prema nekim ranijim računicama, procenjuje se da ukupni odštetni zahtev koji Dević potražuje od grada iznosi više od 100 miliona evra. (D.B)

  • roki

    20.06.2011 10:25
    Gde je sada Maja Gojković.Pa ona je to zakuvala dok im je Dević trebao.Sada neka ona plaća.Deviću samo napred dok si trebao radikalima bilo je dobro a sada su se svi sklonili.Znam da to nisi pošteno zaradio ali nisi ni prvi ni poslednji tajkun u Srbiji.Ja nemogu da Vas vidim očima ali ovoga puta si stvarno u pravu i gledaj kako znaš da im otmeš lovu.Imam 10 % ako dobiješ sud.Pozdrav!
  • www

    19.06.2011 20:14
    Zar se niko od vas nije zapitao kako je dotični uopšte došao do preduzeća "Autovojvodina". A od toga je sve počelo.... Ne mislite valjda da je iz svog džepa izvadio garanciju koju je bankama morao da da za kredit za stanicu? Ne mislite da je radom itrudom zaradio preduzeće koje je bilo jedno od najprofitabilnijih u SFRJ i to bez ikakve stanice, a on ga je potpuno upropastio? Ne budite naivni, on je Miloševićev ratni profiter, a sve ostalo je smešna priča!
  • gavra 2.

    19.06.2011 14:14
    Al ima lepu veliku tibu. Taj kanda nije gladan, kao sto su bili (jesu) radnici njegove propale firme...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti