Predaju potpise protiv privatizacije Vodovoda

Inicijativu za organizovanje referenduma na kojem bi se Novosađani izjašnjavali o statusu preduzeća "Vodovod i kanalizacija" svojim potpisom podržalo je 31.228 građana i ta dokumentacija biće predata predsedniku Skupštine grada Aleksandru Jovanoviću sutra u podne.
Inicijativu za organizovanje referenduma na kojem bi se Novosađani izjašnjavali o statusu preduzeća "Vodovod i kanalizacija" svojim potpisom podržalo je 31.228 građana i ta dokumentacija biće predata predsedniku Skupštine grada Aleksandru Jovanoviću sutra u podne.

Akcija prikupljanja potpisa sprovedena je pre mesec dana na nekoliko lokacija u gradu, a iz Sindikata za komunalne delatnosti, koji je organizovao akciju, poručili su tada da koncept javno-privatnog partnerstva, koji država hoće da sprovede, nema podršku u zakonu. Predsednik sindikalaca Zoran Radosavljević istakao je da "ni jedno javno preduzeće ne može da ide u privatne ruke, pogotovo što država nije odredila strategiju, odnosno način na koji će privatizovati javna preduzeća i nije odredila koja to javna preduzeća nisu od interesa za građane".

Skupština grada je na sednici održanoj u decembru prošle godine podržala predlog berlinske konsultantske kuće "CSP" da se "Vodovod" transformiše u mešovito preduzeće, gde bi 51 odsto ostalo u javnom vlasništvu, a ostatak bi strani partner zakupio na 25 godina.

Prema saznanjima Radija 021 privatizacije gradskog Vodovoda svakako neće biti jer je sve stopirano još ranije na najvišem nivou. (D.B)

  • Marko

    22.06.2011 18:06
    glup covek
    Samo glup covek moze da poredi obicno preduzece s vodovodom, vodovod nikad ne sme pasti u tudje ruke! jer ce se desiti situacija da cemo morati placati debeo porez za 10'ak godina,bice bukvalno ili plati ili crkni od zedji.
  • Ivan Ivanović

    20.06.2011 07:02
    Poslednji na Prvoj
    Lemi je u pravu, treba pitati gospodina Pavličića od kojih para je platio 16.000 evra za svoje prikazivanje na Prvoj TV. A da je smešan, pa to već i vrapci na grani znaju. Ali izgleda da su Novosađanima vrane mozak popile kad su glasali za integral. Razmišljam samo, da li ga je (se) bolje resavati parcijalno ili smenom? Mislim ipak, SMENOM....
  • 20.06.2011 06:19
    Nebojša,Vegane i Zorane NS pa Vi ste obični majmuni.Šta Vas briga ko radi u vodovodu pa šta mislite da zapošljavanja preko veze nema i u drugim firmama a da nisu komunalne.Šta ste navalili na Vodovod kao muva na g....!Otkačite se od komunalaca ,prodajte Vaše firme pa da vidite šta to znači.Kamo sreće da smo vratili sve prodato pa da živimo kao u vreme osamdesetih.Nije bilo tolikih razlika,bili smo nekako isti i više se poštovali.Samo pitanje kome bi Vi prodali komunalne firme,nekom mafijašu koji bi ih sutra prodao gradu po tri puta većoj ceni,kao Mađari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti