Mirčić: Kancelarija u Briselu beskorisna za građane

Od otvaranja kancelarije Vojvodine u Briselu, građani pokrajine neće imati koristi, već će ona služiti za politički marketing aktuelne vlasti, smatra potpredsednik Srpske radikalne stranke, Milorad Mirčić.
Od otvaranja kancelarije Vojvodine u Briselu, građani pokrajine neće imati koristi, već će ona služiti za politički marketing aktuelne vlasti, smatra potpredsednik Srpske radikalne stranke, Milorad Mirčić.

On za Radio 021 kaže da i kancelarija koja je u mandatu prethodne vlade otvorena u Parizu, nije zabeležila nijedan značajan rezultat: "Nemamo konkretno iznesene podatke od strane vlasti, kakav je efekat postignut otvaranjem kancelarije u Parizu. Setimo se samo s kakvom pompom su najavljivali da je to prvi korak ka Evropskoj uniji. Ništa različito ne možemo da razmišljamo ni o ovoj kancelariji u Briselu, osim što se enormno povećavaju troškovi".

Potpredsednik Srpske radikalne stranke kaže da je dovoljno što Srbija ima kancelariju u Briselu, preko koje mogu da se obavljaju regionalni i poslovi lokalnih samouprava. "I tom logikom ide Srpska radikalna stranka, u vremenu kada je deficit budžetski, u vremenu kada je evidentno velika finansijska kriza. Zašto rasipati pare tako što ćete praviti politički marketing, umesto da nešto uštedite, da donesete korist građanima Srbije", pita se Mirčić.

Dodajmo da je visoka funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine, Maja Sedlarević, nedavno optužila pojedine članove Vlade Srbije za sabotiranje otvaranja vojvođanske kancelarije. Ona smatra da je Vojvodina odavno trebalo da ima svoje predstavništvo u Briselu, poput više od 300 drugih evropskih regiona, jer sredstva iz Evropske unije prevashodno dobijaju regioni, kao srednji nivo vlasti.

Podsetimo da je za Radio 021 u Demokratskoj stranci ranije rečeno da će troškovi tročlane delegacije Vojvodine u Briselu, biti oko 6.000 evra mesečno. (D.S.)
  • JA

    18.08.2011 22:44
    Ko ce to da plati?
    Ko ce platiti tih 6.000 i jos nekoliko puta toliko, svakog meseca, ...? - pa privrednici, ko bi drugi, ali ovaj put samo privrednici Vojvodine, jer ce to biti predstavnistvo pokrajine, a ne republike. Ne znam samo kako se neko ko je uopste u stanju da im sta i uplati, moze svrstati jasno samo u "privrednika Vojvodine", a ne i Srbije, jer finansijska snaga se ne razvija na malom, nego na vecem i velikom. Ne znam sta ce ta ista privreda (iz Vojvodine) dobiti otvaranjem ove kancelarije, osim magle i prasine i praznih reci upakovanih u obecanja.
  • jaša

    01.07.2011 22:33
    pozovi M radi intervjua
    ''...On za Radio 021 kaže...'' Pošto ne vidimo da još neko nešto kaže, znači da Radio 021 nije smatrao da ma koga drugog treba povući za jezik, nego baš političku grdosiju, proslavljenog retoričara, oličenje lične skromnosti i nenadmašnog društvenog analitičara M. M.
  • mirjana colic

    01.07.2011 17:55
    doticni gospodin je glasnogovornik svuda,pa sto narodu ne otkrije otkuda mu toliko bogastvo/silni stanovi,vila na stra\ilovu,automobili za svakog clana porodice,skolovanje sina u Austriji,letovanja,zimovanja u extra hotelima,pa na kraju dilovi sa bivsim rukovodstvom Metals banke
    Neka nas posavetuje da i mi nesto naucimo,kako do takvog bogatstva doci a nikome nizasta ne odgovarati.Gde je ona afera sa vilom na strazilovu,placem od Nacionalnog parka.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti