Parking servis: Doplatne karte se neće ukidati

Pitanje ustavnosti doplatnih karata, koje se izdaju u slučaju prekoračenja dozvoljenog vremena za parkiranje automobila u zonama naplate, trebalo bi da bude rešeno u naredna dva meseca.
Pitanje ustavnosti doplatnih karata, koje se izdaju u slučaju prekoračenja dozvoljenog vremena za parkiranje automobila u zonama naplate, trebalo bi da bude rešeno u naredna dva meseca.

Direktor "Parking servisa" Ivan Ferko rekao je za Radio 021 da se te karte neće ukidati. "To jednostavno mora da funkcioniše da bi se regulisao mirujući saobraćaj. U suprotnom, nastao bi kolaps u svim većim gradovima, a to nije rešenje i zato se traže neke mogućnosti kako će se ubuduće zvati te doplatne karte", navodi Ferko i dodaje da će, po usklađivanju spornih odredaba, naplata prekoračenja vremena za parkiranje ostati u nadležnosti "Parking servisa".

Iz tog preduzeća su i ranije isticali da je uvođenje doplatnih karata u skladu sa odlukama Skupštine grada o javnim parkiralištima i Gradskog veća o utvrđivanju cena parkiranja i uklanjanja motornih vozila.

Podsećamo, inicijativu za proglašenje neustavnosti i nezakonitosti odluke plaćanja doplatne karte nedavno je u Beogradu pokrenuo pravnik Dragan Todorić. Ustavni sud Srbije je ocenio da način doplate karata za parkiranje nije u skladu sa Ustavom i zakonom, ali je gradskim vlastima dat rok od 90 dana da usklade svoje odredbe. (D.B)

  • Ivana

    03.07.2011 08:00
    Sledi tužba protiv PS
    Ovo je vrhunac bahatosti vlasti u ovom Gradu!
    Tužiću Parking servis da mi vrati sve plaćene kazne unazad sa kamatama, jer nisu imali osnov da mi ih naplaćuju, jer ovaj rok od 90 dana da usklade svoja akta sa Ustavom, nema veze sa dosada izvedenom pljačkom građana NS-a.
    Ukoliko i nađu neko rešenje, sve što su do sada naplatili je NEZAKONITO!!!
  • Lelemud

    02.07.2011 21:12
    Ne samo da neće ukidati kazne nego će nastaviti da šire zonu. Po nekim insajderskim informacijama pripremljen je ostatak grbavice, deo limana 3, i deo od keja do Temerinske. A armija zaposlenih se širi, za 3 zadnje godine broj zaposlenih je DUPLO VEĆI!!!
  • Dr

    02.07.2011 08:32
    Neka odu do Zrenjnina i nauče kako se doplaćuje dnevna karta umesto doplatne.1 sat koštanja parkinga puta 12 i to je cena karte. Ovi naši nepoštuju zakon još kradu građane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti