Zvučne trake prvi put na novosadskim ulicama

Grad planira da uvede novine u segmentu bezbednosti saobraćaja postavljanjem zvučnih (vibro) traka za usporavanje.
Grad planira da uvede novine u segmentu bezbednosti saobraćaja postavljanjem zvučnih (vibro) traka za usporavanje.

 

Radnici "Puta" su ovih dana po nalogu Zavoda za izgradnju grada postavljali vibro trake na Novom naselju, u zoni raskrsnice Bate Brkića i Seljačkih buna. U ZIG-u kažu da je projekat rađen uz podršku Saveta za bezbednost saobraćaja i Gradske uprave za saobraćaj i puteve, a u toku je probna faza u kojoj se ispituju efekti postavljanja novih usporivača u delu grada gde se nalazi vrtić, specijalna škola i starački dom na vrlo maloj udaljenosti.

Realizacija projekta, kako navode u ZIG-u, zavisi od novog pravilnika za koji se očekuje da bude usvojen u narednih mesec dana, a kojim bi trebalo da se poboljša kontrola bezbednosti u saobraćaju. Na osnovu tog dokumenta odrediće se i nove lokacije u gradu za postavljanje vibro traka. (D.B)

  • Begečka nana

    01.07.2011 09:07
    Zvučne trake su odlična stvar, za one koji ne znaju-izgledaju kao obična bela linija koja prati ivicu puta, ako auto izađe iz trake, zvuk nalik škripanju ga na to upozori. Međutim, koliko sam ja videla i obratila pažnju, one se ne postavljaju u gradovima, nego na auto-putevima, gde se češće dešava da ljudi usled dugih putovanja zadremaju. I, Vukajlo, ne izbacuju se iz upotrebe kao takve. To o čemu ti pričaš su drugačiji načini ograničenja brzine kretanja u gradovima. Kod nas, opet, imamo dovoljno rupa po putevima, koje nas upozoravaju po svim osnovama, ne znam zaista šta će nam ovako nešto u gradu, valjda misle, kad već nemamo aut-put, i nećemo ga ni dobiti, nek imamo barem trake!
  • @Vukajlo

    01.07.2011 06:48
    Daleko sno mi od...
    Kad neko kaze: "Na zapadu..." onda to pomalo gubi smisao onog sto se zeli postici.
    To o cemu Vi govorite samo znaci da se treba baviti svojim poslom i analiticki ga posmatrati, ukljucujuci i to sta rade tamo neki pametniji ili ekonomicniji od nas ovakvih kakvi smo. Isto tako to o cemu govorite ni slucajno ne spada u domen nase komercijalizacije svega i svacega, a pogotovu ne zavisi od tamo nekog pravilnika koji ce neko doneti ili napraviti da bi time legalizovao neku u najmanju ruku sumnjivu varijantu. Za ove trake sto su postavili im nije trebao pravilnik, a za nove im treba!??
    Zato neka na zapadu rade kako su navikli, a na nama je da prvo stignemo do zapada pa da oni koji u ime i na racun naroda eksperimentisu za to i odgovaraju!!!
  • Noname

    01.07.2011 06:40
    ???
    Pa zar nemamo to vec na pola raskrsnica u gradu!?
    Recimo N.Fronta-Bul.Oslobodjenja, Bul. Oslobodjenja-Futoski put.........

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti