Urgentni centar radi na crno?

Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine nema dozvolu za rad, tvrde u Ministarstvu zdravlja.

Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine nema dozvolu za rad, tvrde u Ministarstvu zdravlja.

Iako direktor ove ustanove Dragan Drašković tvrdi da ima sve potrebne papire koje do sada nijednom nije pokazao novinarima, u Ministarstvu ga demantuju i kažu da Urgentni centar u Novom Sadu od otvaranja do danas praktično radi na crno. Kako piše Blic, sumnje u legalnost rada ove institucije počele su nakon smrti pacijentkinje Dušanke K, koja je preminula jer su je šalterske službenice, umesto na pregled, poslale kod njenog izabranog lekara opšte prakse.

Nakon tog događaja, po nalogu Ministarstva zdravlja, ovu ustanovu je trebalo da poseti republički zdravstveni inspektor Vojislav Babić. On to, po svoj prilici, nije učinio, jer bi u tom slučaju morao da zabrani rad Urgentnog centra.

Kako tvrde zaposleni, cela priča oko Urgentnog centra predstavlja prepucavanje između pokrajinskih i republičkih organa, što potvrđuje i činjenica da su prošlogodišnjem otvaranju prisustvovali samo pokrajinski funkcioneri, dok je tadašnji ministar zdravlja Tomica Milosavljević u vreme sečenja vrpce bio svega nekoliko stotina metara dalje, u poseti glumcu Borisu Isakoviću koji je ležao na hirurgiji.

  • ZoranNS

    02.07.2011 21:28
    Rade NS
    Živeo ti nama Rade NS, ali kakve veze ima tvoj tekst sa urgentnim centrom.
  • Rade NS

    02.07.2011 19:23
    Srbija
    Kakve bre gluposti. Sve je ovo Srbija! Ziveo vecno srpski narod! Zivela Srbija!!!!
  • radnik UC

    02.07.2011 18:12
    Od otvaranja do danas pregledano je preko 70000 ljudi.Pa nemoguće da toliki broj je bio izložen torturi,nemarom,neznanjem.Bitno je upljuvati,unazaditi ,upropastiti.par stotina radnika vrlo vredno radi i nemojte da pričate i ogovarate ljude koji rade svoj posao.Zapitajze šta rade ti dežurni pljuvači i hejteri koji mrzi sve i svašta.Okanite se i nađite neki čestit posao

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti