Pavlović: Ne radim na štetu ATP "Vojvodine"

Stečajni upravnik preduzeća "ATP Vojvodina" Nikola Pavlović izjavio je da je neosnovano da bivši vlasnik Ilija Dević u sudskom procesu protiv Grada, traži da finansijski veštak procenu štete dopunjava stavkama koje je praktično nemoguće dokazati, a koje se odnose na neke potencijalne dobiti.
Stečajni upravnik preduzeća "ATP Vojvodina" Nikola Pavlović izjavio je da je neosnovano da bivši vlasnik Ilija Dević u sudskom procesu protiv Grada, traži da finansijski veštak procenu štete dopunjava stavkama koje je praktično nemoguće dokazati, a koje se odnose na neke potencijalne dobiti. "Realno stanje duga prema poveriocima je 2,235 milijarde dinara i ta sumu je kasnije i Sud konstatovao", navodi Pavlović.

U saopštenju koje je dostavljeno medijima navodi se da je Ilija Dević pre otvaranja stečajnog postupka podneo tužbu protiv Grada zbog nepoštovanja potpisanog Ugovora sa ATP "Vojvodina" i da je tada tražena samo naknada štete po osnovu rada autobuske stanice. Kasnije, tražeći dopunu veštačenja, nije ni jednim svojim podneskom, niti dokaznim materijalom opravdao osnovu za potraživanje nekog drugog vida štete, zbog čega je Sud taj zahtev i odbacio.

Pavlović ističe da Dević nije imao primedbe na njegov rad sve dok preduzeće "Mancoop DOO Beograd", koje je stoprocentno u Devićevom vlasništvu, a čijom imovinom je garantovana otplata kredita za  ATP "Vojvodinu", nije otišlo u stečaj. Kada je predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovno raspravljanje, Dević je video šansu da preko spora sa gradom dođe do nekoliko desetina miliona evra. Međutim, stečajni upravnik je imao drugačiju procenu kod vraćanja imovine u stečajnu masu, što je, prema Pavlovićevom mišljenju, razlog za Devićevo neslaganje sa njegovim radom.

Stečajni upravnik navodi da njegov zadatak nije da ispunjava želje bivšeg vlasnika već da preduzeće što pre i u što većoj meri isplati poverioce, zbog čega je pre dvadesetak dana podneo plan reorganizacije rada. Pavlović dodaje da Dević već duže vreme pokušava na nekorektan način da diskredituje rad stečajnog upravnika i da tako stvara zabunu kod poverilaca i bivših radnika.

Podsećamo, Sud je u aprilu odbacio zahtev Devićevog zastupnika da se, osim štete zbog nemogućnosti rada nove autobuske stanice i lokala, traži i procena odštete na ime izgubljenih linija ATP "Vojvodina", zastupništva kompanija "Setra" i "Mercedes" i po drugim osnovama za neostvarenu dobit, budući da je preduzeće otišlo u stečaj.
  • poverial ATP Vojvodina

    14.07.2011 18:30
    Loša si prethodnica!
    Dragi Nikola,ja sam radio dugi niz godina u ATP,pamtim sve,Ilija je najviše uradio,a nisam bio simpatizer ni jednog direktora,a ni vlasnika.
    Tužbu Ilije Devića čitao sam više puta,poprilično sam pismen,Ilija izričito traži otštetu za sve vidove štete koje nastanu zbog nepoštovanja ugovora sa gradom Novim sadom.
    U ovom slučaju ti si postavljen da radiš za grad i njihova si predhodnica,kako bi uzeo za otštetu ti 15 miliona evra o kojima pričaš,a posle stanicu prodao Gradu NS,loše to radiš od odštete će se sve isplatiti,pokrenuti posao i još ostati novaca.
    A oni pokušavaju na kvarno da te iskoriste!
    Nikola drži se svoje časice rakije i budi u penziji,velike poslove prepusti drugima koji to znaju,nikada nisi ništa specijalno stvorio tako da ti i nisi za to.
    Budi korektan reci Iliji IZVINI,jer on je tu uložio njegov novac i garantovao sa njegovom imovinom,a ti do kraja života nećeš imati osećaja šta to znači ,jer nisi sposoban toliko da zaradiš.
  • Slusalac

    14.07.2011 08:02
    Stecajno muljanje..
    Gospodin Pavlovic takozvani stecajni upravnik vrsi prodaju pokretnih stvari koji pripadaju ATP "VOJVODINI"
    Prodato je nekoliko autobusa,masinice "Almex" za prodaju karata i jos mnogo toga,pa me zanima gde je objavljena ponuda o prodaji ili gosp.smatra da je to njegova imovina i da moze da radi sta hoce.
    Bivsi radnici koji su jos uzivotu jer dosta je nazalost ljudi preminulo ,su neorganizovani ,nikakav protest nikakva organizovanost.
    Ako neko od njih i procita ovaj komentar neka se seti 1996 godine i osnivanja "NEZAVISNOG" sindikata, kada je ukazivano na lopovluk i mahinacije. Tada se cutalo jer bilo je ponesto da se iznese iz kruga,da se mazne malo goriva ,ne otkuca neka karta itd.Tada su osnivaci sindikata nazivani stranim placenicima, rasturacima firme itd.
  • Oštećeni građanin

    14.07.2011 06:46
    Ponovo apelujem
    i tražim nekog sposobnog advokata iz NS da zastupa nas građane za naknadu štete od izgubljenog vremena i neostvarene dobiti urokovane maltretiranjem Devića i ATP Vojvodina. Oni su nas svojim "vožnjama" i zakrčenjem grada urnisali danima i mesecima. Pokrenimo grupu na F., a mogao bi i 021 da se aktivnije uključi i postavi pitanja Rodniju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti