Oprez: Danas pakleno u Novom Sadu

Još jedan vreo dan biće danas u Novom Sadu, a meteorolozi prognoziraju 38 stepeni.
Još jedan vreo dan biće danas u Novom Sadu, a meteorolozi prognoziraju 38 stepeni. Zbog vrelog talasa lekari upozoravaju da, ko može, ostane u kući ili da boravi u hladovini, u parku ili pokraj reke.

Savet je da se sa sobom nosi bočica s vodom, da garderoba i ishrana budu lagani. Napolju ne treba biti od 10 do 17h, a potrebno je piti bar tri do četiri litre vode, ne gazirane. Bez preke potrebe ne bi trebalo da izlaze iz svojih stanova ni gojazne osobe, kao ni one koje imaju neku infektivnu bolest, niti one koje su iznemogle od nekog oboljenja. Korišćenje klima uređaja, ventilatora i lepeza, tuširanje više puta u toku dana i zaštita glave i tela od direktnog sunčevog zračenja, a posle najviše pola sata boravka na otvorenom prostoru potrebno je povući se u hladovinu, sve su to saveti lekara.

Iz Hitne pomoći je saopšteno da je broj poziva po ovakvom vremenu daleko veći zbog pada koncentracije i kolapsa. Osobi koja kolabira na ulici najpre je potrebno ukazati prvu pomoć premeštanjem u hladovinu. Potom je potrebno takvu osobu raskopčati, politi hladnom vodom i podići mu noge pod uglom od 45 stepeni, posle čega treba pozvati Hitnu pomoć.

  • main

    14.07.2011 12:47
    nema pravde
    Građevincima i komunalcima sigurno je puno radno vreme a gospoda koja rade u klimatizovanim prostorijama ionako uglavnom i ne rade vise od 2-3 sata.Ajd sad lupajte minuse ako imate vremena.
  • Sarengrad

    14.07.2011 12:36
    I onda
    otvoris slavinu - nema vode. Prekontrolises i dobijes informaciju da se na celom Novom Naselju sklokao pritisak.
    O cemu se radi verovatno ce nas Santrac informisati pre nego se pritisak ne stabilizuje. U medjuvremenu cekamo obojenu vodu.
  • dem

    14.07.2011 09:08
    kakvo je radno vreme kad su ovolike temperature?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti