Do 2012. godine ceo grad dobija kanalizaciju

Uskoro bi trebalo da počnu radovi na izgradnji kanalizacije na nekoliko lokacija u gradu, u Ledincima, Veterniku i Begeču, najavljuju iz Gradske kuće.
Uskoro bi trebalo da počnu radovi na izgradnji kanalizacije na nekoliko lokacija u gradu, u Ledincima, Veterniku i Begeču, najavljuju iz Gradske kuće.

Pošto je Grad dobio mogućnost zaduživanja za 3,5 milijarde dinara, putem obveznica, Zavod za izgradnju grada sada radi na izboru ponuđača radova, posle čega će se početi i sa realizacijom projekta.
Projektom je predviđeno da se izgradi kolektor na Sajlovu, u Veterniku i Begeču, posle čega će se raditi kanalizaciona mreža u ta tri naselja i Adicama i Ledincima. Iz Gradske uprave podsećaju da će građani jedino snositi deo troškova prilikom priključenja na kanalizacionu mrežu.

Plan je da već sledeće godine godine svi delovi grada budu pokriveni kanalizacionom mrežom. Grad će, prema ranijim najavama, ovu investiciju finansirati sa milijardu dinara.

  • jana

    17.07.2011 11:25
    @Lala
    A što se Telepa tiče, živim u uverenju da tu još uvek nisu sigurni da li će zadržati postojeće porodično stanovanje, ili će u nekom trenutku odlučiti da promene namenu zemljištu...pa, ko veli, nećemo ni da ulažemo, možda bude ipak trebala jača infrastruktura...
  • jana

    17.07.2011 11:23
    @NS
    Jel se ti zavitlavaš, ili ja baš nisam najbolje ukapirala tvoju foru? Da nije bilo Petrovaradinske tvrđave i Petrovaradina, ne bi bilo ni Novoga Sada...Sa istorijske tačke gledišta, Novi sad je prigradski, nastao je "pri Petrovardinskoj tvrđavi"...Prema aktuelnoj nomenklaturi Petrovaradin JESTE Novi Sad, i kao takav ima svako pravo da se prema njemu tako i odnosi. A to što naši sadašnji projektanti i izvođači radova ne znaju da rade ništa na terenu koji nije ravan kao tepsija, e to ja vidim kao problem, i to što tu ima da se porazmisli, dobrano odradi, što zaista košta, pa ne bi razni mogli baš da se besomučno ugrađuju kao što to rade u "Novom Sadu"...tako da je interes ravan nuli, pa otuda se ništa veliko i ne radi u Petrovaradinu.
  • NS

    15.07.2011 10:57
    @Nemanja
    Petrovaradin je prigradsko naselje , nije Novi Sad

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti