LSV: Scenario kao iz mračnih devedesetih

Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražila je od nadležnih da hitno pronađu one koji su razbili stakla na prostorijama Islamskog centra u Novom Sadu i naglasila da su huligani našem društvu naneli mnogo štete.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražila je od nadležnih da hitno pronađu one koji su razbili stakla na prostorijama Islamskog centra u Novom Sadu i naglasila da su huligani našem društvu naneli mnogo štete. Ta stranka ocenjuje da ovaj scenario umnogome podseća na 2008. godinu kada su razbijane pekare čiji su vlasnici Albanci.

"To je isti scenario iz mračnih devedesetih, zbog kojeg su Vojvodinu napustile na hiljade Mađara, Hrvata i pripadnika drugih nacionalnih zajednica", navodi LSV. "Brzim hapšenjem i oštrim kaznama za počinioce tog gnusnog dela država će pokazati da brine za sve svoje građane i da niko i nigde u Srbiji, a naročito ne u multinacionalnoj i multikonfesionalnoj Vojvodini, ne sme da se plaši i da bude ugrožen", stoji u saopštenju.

I Liberalno-demokratska partija osudila je jučerašnji napad. "Srbija mora pokazati da poštuje različitosti, štiti svakog pojedinca i kolektiv i u skladu s tim gradi svoju evropsku budućnost", ističe se u saopštenju LDP-a.

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši najoštrije je osudio incident. "Ovakvi huliganski ispadi narušavaju ono što velika većina građana Vojvodine gradi i čuva, a to je skladan suživot, tolerancija i međusobno uvažavanje", naveo je Egereši. On je podsetio da je u prethodnom periodu policija pokazala veliku odgovornost i odlučnost u rešavanju slučajeva koji izazivaju versku ili nacionalnu mržnju i netrpeljivost, te da očekuje da će i u buduće svako ko pokuša da ih izaziva biti sankcionisan.

Gradonačelnik Igor Pavličić osudio je napad na Islamski verski centar i zatražio kazne za počinioce tog nedela. Pavličić je rekao da vandalizmu nema mesta u Novom Sadu i da svi koji se tako ponašaju moraju snositi posledice.

  • P

    27.08.2011 20:40
    LSV = SPS
    Gori ste od svih socijalista iz devedesetih.Posle socijalista je nesto i ostalo ali posle vas nista.
  • 04.08.2011 15:10
    @Ivana - Nasilje je uvek nasilje
    Ivana, Ivana, zasto se izrazavas u muskom rodu?!?
  • Ne verujem!

    04.08.2011 12:52
    Imam PRAVO da ne verujem da je ovaj napad usmeren na pripadnike druge konfesije. Moj je utisak da je režiran možda i od strane samih muslimana. Dve frakcije koje se bore za vlast i ne prezaju ni od čega.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti