U planu stanovi za porodice sa troje i više dece

Stambena agencija grada razmatra mogućnosti da za 30 do 40 porodica sa troje dece i više dece izgradi stanove, koje bi prodavala za 500 do 700 evra po kvadratu.
Stambena agencija grada razmatra mogućnosti da za 30 do 40 porodica sa troje dece i više dece izgradi stanove, koje bi prodavala za 500 do 700 evra po kvadratu.

Plan je da veličina stanova bude između 50 i 60 kvadrata, a za lokaciju bi mogla da bude izabrana nova parcela na Novom naselju, ili da te stambene jedinice budu nadograđene na ravnim krovovima Limana, što bi teoretski bilo najpovoljnije, ali zahteva komplikovaniju papirološku proceduru.

Kako navode u Stambenoj agenciji, uslovi za konkurs biće brojnost dece, ali i socijalni status, zatim da li je ta porodica već stambeno obezbeđena i, ukoliko jeset, koja je kvadratura tog stana. Takođe razmatraće se i da li porodica može da otplaćuje stambeni kredit.
Konačna odluka o lokaciji za izgradnju novih stanova biće poznata najkasnije za dva meseca.
Gradska stambena agencija planira i da spreči pokušaje zloupotrebe ove pomoći. Jedna od preventivnih mera biće realizovana ugovorom po kojem porodica, koja dobije stan, neće moći da ga proda, niti daje u zakup neko vreme.
U gradu trenutno ima 3.500 porodica sa troje i više dece, koje nemaju rešeno stambeno pitanje.
  • 08.08.2011 09:24
    dok ste na vlasti ne pada vam napamet da uradite nesto normalno iz ovog naslova a pred izbore lazno obecavate kao i pomoriski pa radikalka pa sad vi radite isto...uzas koliko podcenjujete gradjane, njihovo pamcenje i zdrav razum
  • Begečka nana

    08.08.2011 08:50
    Uz sve prethodne komentare, još i ovo: petočlana (ili veća) porodica da živi u stanu od 50-60 kvadrata? Ma, super vam je ideja! Pri tom, na Limanu, gde smo skupo plaćali i stanove pod pločom, da nam vršite radove nad glavama par godina, pa da ostavite poluzavršeno, da prokišnjava i sve po redu što sledi, a onda da uselite šestočlanu porodicu da nam u tih 50 kvadrata do kraja života tabana nad glavama! Ma, važi, ajd još i to da vidimo, i onda smo sve videli i doživeli! Ako hoćete i imate para da pomognete - to je lepo, ali ne preko naših leđa. Uz svo poštovanje višečlanim porodicama, znači, svi sa 1-2 dece ispadaju budale, jer smo se protezali toliko koliko možemo da servisiramo, dok neko rolja, pa, neka se država i grad brinu o svemu, kad već roditelji ne mogu. Ajd sad lupajte minuse!
  • dem

    08.08.2011 07:15
    Ma niko od vas ne trazi milostinju vec samo da nam omogucite da mozemo da podignemo kredit i otplatimo stan koji kupimo a ne da podizete ucesce, kamatne stope... i sve u dogovoru s bankama.
    Dajte da firme u kojima radimo mogu da budu garant za otplatu.
    I sram vas bilo da pominjete socijalni status jer gotovo da smo svi socijala i niko od nas ne moze ni da pomisli da moze da otplati taj vas kredit...500 evra hm, moze li neko od tih vasih strucnjaka da proceni cenu kvadrata i objasni zbog cega je cena kvadrata razlicita od grada do grada pogotovo kada su u pitanju nadogradnje, da li je mozda blok, cigla skuplji kad kupis da pravis zgradu u NS a jeftinija kad kupis da pravis u Temerinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti