Pojačane poreske kontrole

Zbog neizdavanja fiskalnih računa u Novom Sadu su u prvih šest meseci ove godine zatvorena 163 objekta, a 230 poreskih obveznika je kažnjeno.
Zbog neizdavanja fiskalnih računa u Novom Sadu su u prvih šest meseci ove godine zatvorena 163 objekta, a 230 poreskih obveznika je kažnjeno.

U Poreskoj upravi navode da su pojačane kontrole u svim gradovima, pa i u Novom Sadu, a na meti inspektora su ugostiteljski objekti, mesare, pekare, saloni lepote i prodavnice. Kazne za preduzetnike koji ne izdaju fiskalni račun su i do 500.000 dinara.

Nepravilnosti su utvrđene i kod iskazivanja PDV-a na računima. Tako se, prema navodima inspektora, najčešće dešava u pekarama da je na računu iskazan PDV od osam odsto, ili u kineskim radnjama, na čijim računima je nula procenata. U Novom Sadu je trenutno više od 100 inspektora angažovano na kontroli trgovaca i ugostitelja.

Iz Poreske uprave apeluju na građane da poštuju zakonsku obavezu po kojo su dužni da fiskalni račun ponesu sa sobom kada kupuju, ili plaćaju neku uslugu.

  • 5000

    08.08.2011 09:38
    evra, narvano ...
    aoooo sad će g.đa Mira Dalmatinac , da se razmaše po gradu i krene u kontrole ...
  • dem

    08.08.2011 07:03
    Ovako, nikad fiskalni ne dobijem u kineskoj, u taksiju, kod nekih privatnih lekara, kod advokata, ima jos mesta ali da ne nabrajam ali cini mi se da advokati i lekari najvise zaradjuju od svih predhodnih pa me interesuje zbog cega su oni izuzeti od kontrole i uopste od zakona.
  • semtex

    07.08.2011 15:22
    @Anonimus
    Ko je uopste spominjao EU,boli mene uvo za EU sta placaju sta ne placaju o ovom javasluku ovde pricamo.Ako jedanom javnom WC-u drzava moze da naplati PDV u cemu je problem da svim ostalim kategorijama ne naplati?Svi su oni privredni subjekti koji okracu neki pazar samom tom cinjenicom svi ostali ispadaju diskriminisani.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti