Do lične karte i dalje iz više pokušaja

Novosadska policija i dalje nije u stanju da reši problem velikih gužvi pred šalterima za izdavanje ličnih dokumenata.
Novosadska policija i dalje nije u stanju da reši problem velikih gužvi pred šalterima za izdavanje ličnih dokumenata.

Šalter sala kod Mosta slobode, koja je otvorena uz pomoć gradskih vlasti, kao ni elektornski sistem zakazivanja termina za predaju dokumenata, koji je uvela policija, nisu dali očekivane rezultate, a niko od političara više se ni deklarativno ne zalaže za uvođenje reda. Tako građani i dalje gube vreme i živce čekajući u redovima, ali ne samo za predaju dokumenata, već i podizanje gotovih, potvrđuje za Radio 021 jedna Novosađanka koja je imala ovakvo iskustvo, pokušavajući da dobije ličnu kartu u šalter sali na Bulevaru oslobođenja: "Tri puta sam do sada išla da podignem ličnu kartu. Prvi put kada sam otišla, nije bila gotova, iako su mi rekli da će biti za 10 dana. Čipovana je, imam pasoš, tako da nije bilo razloga da kasne. Čekala sam tri i po sata taj prvi put".

Drugi put, naša slušateljka je na kratko napustila šalter salu, ali je to bilo dovoljno da izgubi red, jer je kako kaže, za 40 minuta prošlo 100 brojeva. Treći put, ova Novosađanka kaže da je za podizanje dokumenata, ujutru u 7:15 dobila broj 907, ali da je u pola šest popodne na red došao tek neko sa brojem 801: "Prvo je bio moj sin da proveri koji je broj na redu. Drugi put sam ja bila da proverim, a treći put da podignem ličnu kartu. Radila su im dva službenika, a za sat i četrdeset minuta, prošlo im je pet ljudi, tako da nije više bilo svrhe da čekam".

Naša slušateljka dodaje da joj je, nakon što se žalila, u Odseku za upravne poslove novosadske policije rečeno da će sledeći put dobiti ličnu kartu, bez objašnjenja kako: "Ovo vam govorim jer oni nas šikaniraju. Svaki dan prolazim pored SUP-a na Bulevaru kralja Petra i vidim da se te redine ne smanjuju. Ne postoji mogućnost da se elektronski zakaže podizanje dokumenta. To ne može. To još nisu osposobili i to ne može. Da se preda zahtev za ličnu kartu i sami znate da je to golgota, kao uostalom i za svaki drugi dokument. Mislim da mi to ne zaslužujemo kao građani."

Dodajmo da rešavanju ovog problema, nadležni u Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao ni predstavnici drugih nivoa vlasti, nisu ozbiljno pristupili, praveći analizu kako definitivno rešiti ovaj problem. Tako je prvo otvorena šalter sala kod Mosta slobode, nedavno je uvedeno zakazivanje putem interneta, a u policiji su pominjali da će otvarati još šaltera i zapošljavati još službenika. Korišćenje kapaciteta manjih policijskih stanica, koje nemaju toliko posla ili mogućnost da lične isprave izdaju drugi državni organi, niko od nadležnih ne pominje. (D.S.)
  • jova limanac

    23.08.2011 07:35
    Sto "obozavam" ove sto ne procitaju nista do kraja, i krenu da prosipaju "mudrost" kako nesto radi ili ne. Elektronsko zakazivanje za PREDAJU dokumenata radi, i ja sam ga uspesno koristio, ali za PODIZANJE ne postoji!
  • 23.08.2011 06:49
    Naravno da sistem zakazivanja funkcioniše, nije ni problem u njemu. Problem je u malom broju službenika koji rade na obradi zahteva i ljudima koji dočekaju poslednji trenutak da vade dokumenta. Moram priznati da sam i ja bio među njima, međutim srećom su produžili važenje lične karte, tako da sam sada miran. Ali pitam se koliko ljudi ni ne zna da su stare lk produžene i samo bespotrebno pravi gužvu tamo.
  • vuk

    23.08.2011 04:02
    zakazivanje
    Bez ikakvih problema jutros u 6 sati zakazao sam majci izradu dokumenata za utorak 6-ti septembar.Znači da sistem funkcioniše!Treba samo malo poraniti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti