Egereši osudio pretnje Mađarima u Zrenjaninu

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Šandor Egereši najoštrije je osudio pretnje upućene mađarskoj nacionalnoj zajednici u Zrenjaninu i uputio zahtev nadležnim organima da brzo i efikasno otkriju počinioce ovog događaja koji u sebi ima sve elemente nacionalne i verske mržnje i netrpeljivosti.
Predsednik Skupštine AP Vojvodine Šandor Egereši najoštrije je osudio pretnje upućene mađarskoj nacionalnoj zajednici u Zrenjaninu i uputio zahtev nadležnim organima da brzo i efikasno otkriju počinioce ovog događaja koji u sebi ima sve elemente nacionalne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Anonimno pismo pretećeg i uvredljivog sadržaja, u kojem se vređaju predstavnici mađarske nacionalne zajednice i poziva na proterivanje Mađara iz Vojvodine, u četvrtak je ubačeno u poštansko sadnduče Reformatorske crkve u Zrenjaninu navodi se u saopštenju predsednika skupštine Vojvodine i dodaje da je posebno zabrinjavajuće to što je pismo stiglo dan uoči mađarskog nacionalnog praznika Svetog Ištvana, prenosi Radio-televizija Vojvodina.

On je izneo očekivanje da ovaj incident neće ugroziti proslavu ovog velikog praznika, koji se obeležava širom Vojvodine. "Mađarska nacionalna zajednica je na ovim prostorima opstala dugo, čuvajući svoj nacionalni i kulturni identitet i živeći u skladnom suživotu sa svim drugim nacionalnim zajednicama koji Vojvodinu čine skladnom i tolerantnom multinacionalnom, multikonfesionalnom i višejezičnom sredinom. Mađari na ovim prostorima čuvaju svoju prošlost i, zajedno sa svim drugim nacionalnim zajednicama, donose nove vrednosti za budućnost i skladan suživot", naglasio je Egereši.
  • Сремац

    21.08.2011 20:35
    ЗАШТО ТО НЕБИ МОГАО БИТИ МАЏАР?
    Верујте ми да као Православни Србин незнам кад је Св.Иштван.За сваког верујућег Маџара,тврдим да зна кад је Св.Иштван.Немојте нам намештати игранке,као са оним Дачићевим циганом што Полиција несме да га хапси док краде.
  • Ja

    21.08.2011 20:24
    @kvert nisam mogao
    Na ratiste( stratiste) odnosno u rezervni sastav JNA isao sam jer sam polozio zakletvu g. Kvert da ti bude jasno. Bio sam u mornarici i ni malo nisam doprineo nicijem stradanju. Tako je bilo i to je istina nema dalje. Sto se tice kineza to sam stavio onako moglo je da stoji i Egipcani.
    Sta rade u Budimpesti i te kako me zanima jer su tamo oslobodili coveka odgovornog za stradanje SRBA u njihivoj zemlji SRBIJI.Radi se o fasisti razumes . Mi imamo kej Zrtava racije i tolerantni smo . Zajebi to ali tako je . Sto se tice stradanja srba u Pristini i na kosovu mogu ti reci samo sledece . Ako budes imao decu ili imas a kojim slucajem dodju do droge (daleko bilo) znaj da je dosla sa Kosova. Jebi ga Egeresi trazi prava za svoj narod u zemlji u kojoj su njegovi preci pravili sranja i bacali nevine pod led K E J Z R T A V A R A C I J E.
    I na kraju nikog ne mrzim a vidi da li bi trebalo.
  • lala

    21.08.2011 19:38
    664
    ma koliko madjari NE poznavali srbijanski pravopis..ne bi nikada koristili svoja slova..to je pokusaj nekih udbaskih debila sa brkovima u koznim mantilima da zavade narod Vojvodine..repovi kolonista se jos uvek provlace..menjati hitno skolstvo i obrazovanje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti