Pastor: Diskriminacija Vojvodine

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, Ištvan Pastor, optužio je vlast u Beogradu da se diskriminatorski odnosi prema Vojvodini.
Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, Ištvan Pastor, optužio je vlast u Beogradu da se diskriminatorski odnosi prema Vojvodini.

On je rekao da ne postoji politička sprenmnost u vladajućoj većini u pokrajini da se o tome formalno govori. Pastor, koji je i potpredsednik Vlade Vojvodine, rekao je za internet portal Autonomija da se takav odnos vidi i kada je reč o punjenju pokrajinske kase i u procesu izrade zakona o javnoj svojini kojim bi trebalo da se uredi vraćanje imovine Vojvodini i lokalnim samoupravama.

Pastor naveo da je do sada u Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, iz republičkog budžeta stiglo svega 15 odsto od planiranog iznosa, odnosno oko 1,4 milijarde dinara od predviđenih 10,2 milijardi. "Znam da je država u teškim ekonomskim uslovima, ali ne verujem da se republički budžet puni na nivou od 15 posto od plana, što bi bilo srazmerno onom kako se novac prebacuje u vojvođansku kasu", ocenio je Pastor.

Ističući da je priliv novca u republički budžet blizu planiranog iznosa, Pastor je ocenio da zbog toga nije jasno otkud diskriminatorski odnos prema budžetu pokrajine. On je objasnio da su zbog svega toga firme koje rade sa Fondom za kapitalna ulaganja Vojvodine dovedene u izuzetno nezavidnu poziciju i "na rub propasti".

"Među njima desetine su onih kojima Fond duguje od nekoliko miliona do nekoliko stotina miliona dinara, u zavisnosti od obima posla i faze investicije. I to nije posledica nesavesnog odnosa bilo koga iz Fonda ili pokrajinske vlade, već je to posledica diskriminacije Republike", naveo je Pastor.

Na pitanje zašto se pokrajinski organi i formalno ne oglase kada je reč o ovim problemima, Pastor je odgovorio da za tako nešto ne postoji politička spremnost većine u vojvođanskom parlamentu.
  • 23.08.2011 00:16
    Pastore, smaras covece. Izvoli se povuci iz vlasti koja krade TVOJU Vojvoodinu. Neces? Naravno, pa ne kradu oni bas toliko i tebi i Canku nesto ostave.
  • 22.08.2011 17:07
    Gospodine Pastor, vi, za razliku od svih nas imate mehanizam pomoću kog možete naterati republičke vlasti da isplate novac - zove se kvorum.
  • ala

    22.08.2011 11:59
    Ala smo ovde svi "novosacki" fini i prefinjeni... Povraća mi se od vaše finoće i malograđanštine odenute u sva moguća obličja. Pogledajte se malo u ogledalo, gde ste, šta ste i šta radite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti