Cena grejanja do daljeg ista

Za sada nema najava da će doći do poskupljenja grejanja pred narednu zimu.
Za sada nema najava da će doći do poskupljenja grejanja pred narednu zimu.

Iako je preduzeće "Srbijagas" od vlasti zatražilo poskupljenje gasa u proseku za nešto više od 15 odsto, direktor "Novosadske toplane", Vladimir Jelić, kaže da to ne znači da i računi građana za grejanje moraju biti veći. ""Srbijagas" jeste najavio ovo poskupljenje, a da li će do njega doći odlučiće Vlada Srbije. Mi se iskreno nadamo da neće doći do poskupljenja, zato što bi to dodatno ugrozilo poslovanje "Novosadske toplane", koja je u vrlo teškoj finansijskoj situaciji zbog velikih dugova prema "Srbijagasu", koje uostalom imaju sve  toplane u Srbiji", objašnjava Jelić.

Ukoliko republičke vlasti odobre poskupljenje gasa, Jelić kaže da bi u tom slučaju najbolje bilo da odobre i subvencije, odnosno pomoć za sve toplane u državi. "Druga mogućnost je da Grad Novi Sad iz budžeta grada subvencioniše "Novosadsku toplanu" za osnovni energent, a to je gas. Treća mogućnost je poskupljenje grejanja, do čega, nadam se, neće doći, s obzirom da je i sadašnji nivo cena visok u odnosu na standard naših građana. Mislim da to rešenje ne bi bilo produktivno, iz razloga što bi se tada nivo naplate spustio, pa bismo imali jednake prilive", kaže direktor "Novosadske toplane".

Podsetimo da je "Novosadska toplana" cenu grejanja poslednji put povećala u novembru prošle godine, na osnovu odobrenja gradskih vlasti, za čak 30 odsto. Prvobitno su iz ovog gradskog preduzeća tražili da cena bude veća za 15 procenata, ali su gradske vlasti, posle višemesečnog oklevanja, odobrile duplo veće poskupljenje. To su učinili tek pošto je do poskupljenja u istom procentu došlo u Beogradu. (D.S.)

  • Milan II

    14.09.2011 06:15
    ZABAVA PONOVO POČINJE
    U toku leta smo svirali po Štrandu i zaboravili da ponovo dolazi period grejanja i "zabavljanja" sa dragom nam NS Toplanom. Polovina je septembra, a grad je potpuno raskopan bez ikakve šanse da se toplovod (toplanaši kažu "vrelovod" a ja bih ga pre nazvao hladovod) dovede u funkcionalno stanje do početka grejne sezone.
    Tolani i Informatici to neće smetati da nam naplate zakašnjenje početka grejanja.
  • Brrrrrr TRRR trrrr

    13.09.2011 14:49
    Aj nek kvazi magistar objasni od kada ne placa dug za gas prema Srbijagasu?

    Ostalo ce utvrditi privredni kriminal....
  • Georg

    12.09.2011 14:45
    Biće, biće!!!
    Kada god demantuju, uvek posle toga dođe hladan tuš u obliku većeg poskupljenja. Videćete!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.