Petrović: Poslanici s duplim funkcijama podneće ostavke

Koordinator vladajuće koalicije u Skupštini Vojvodine Dragoslav Petrović izjavio je danas da će svi poslanici, na koje se odnosi odluka Ustavnog suda Srbije (USS) o nespojivosti funkcija, podneti ostavke.
Koordinator vladajuće koalicije u Skupštini Vojvodine Dragoslav Petrović izjavio je danas da će svi poslanici, na koje se odnosi odluka Ustavnog suda Srbije (USS) o nespojivosti funkcija, podneti ostavke. Ostavke će istovremeno biti upućene Agenciji za borbu protiv korupcije i nadležnim organima koji su ih imenovali.

"Na nivou vladajuće koalicije u Skupštini Vojvodine usaglašen je stav da svi poslanici, na koje se odnosi odluka USS o nespojivosti funkcija, podnesu ostavke. Na osnovu ovog dogovora obezbeđeni su uslovi za dalji nesmetan i kvalitetan rad i funkcionisanje kako pokrajinskih organa, tako i lokalnih samouprava i javnih preduzeća i ustanova, bez obzira na sam čin podnošenja ostavki zbog nespojivosti funkcija", dodaje se u pisanom saopštenju Petrovića.

On je, u izjavi Tanjugu pre dva dana, precizirao da će ostavke biti podnete u roku od 48 sati od trenutka kada se u "Službenom glasniku" pojavi pomenuta odluka USS i time postane pravosnažna. To se odnosi na 13 poslanika u pokrajinskom parlamentu od ukupno 120, ali i na izvestan broj funkcionera u izvršnim telima lokalnih samouprava i javnim preduzećima.

Od tih 13 poslanika sa dve ili više funkcija svi su u vladajućoj koaliciji, s tim da 12 pripada poslaničkoj grupi "Za evropsku Vojvodinu", s Demokratskom strankom na čelu, a jedan je član Socijalističke partije Srbije. U toj grupi nalaze se gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, predsednici opština Tomislav Bogunović (Bač), Živorad Smiljanić (Apatin), Milivoje Vrebalov (Novi Bečej) i drugi.

Ranije su ostavke na poslaničku funkciju podneli predsednici opština Inđije i Sremskih Karlovaca - Goran Ješić i Milenko Filipović.
  • Суграђанка

    09.09.2011 16:15
    Та пустите их :)
    Како да не, поднећете привидне оставке али ће те се и даље водити на платном списку!!!!
  • lili

    08.09.2011 14:42
    Posle toliko vremena i ukradenih para oni ce dati ostavke.A da vratite sve sto ste "zaradili" na tim duplim i troduplim funkcijama? to su pare nas gradjana a mnogi od njih nemaju plate dok su gospodi nije bila dovoljna jedna funkcija i plata.
    TRBA DA VRATE SVE STO SU UZELI KADA DAJU OSTAVKE:
  • Baraba

    08.09.2011 00:17
    Sad ste se setili kad ste videli da vam se bliži kraj..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti