Kažnjen zbog vespe na trotoaru

Jednog Novosađanina komunalni policajac kaznio je sa pet hiljada dinara za nepropisno parkiranje motora.

Novosađanina Zorana Pavlovića komunalni policajac kaznio je sa pet hiljada dinara za nepropisno parkiranje motora.

Pavlović je na Sunčanom keju ispred nautičkog kluba "Liman" parkirao svoju vespu, a komunalni policajac mu je napisao kaznu na osnovu Odluke o uređenju grada. "Otišao sam u komunalnu policiju da mi pojasne o čemu se radi, a kako mi je rečeno po gradskoj odluci bilo koje zauzeće javne površine tretira se kao prekršaj. Tom logikom i majke s dečjim kolicima ukoliko stanu na javnu površinu trebalo bi da plate kaznu", ispričao je Pavlović za Dnevnik.

On kaže da bi zbog odluke Grada svako ko motor parkira ispred zgrade ili neke institucije trebalo da bude kažnjen, a da istovremeno u gradu ne postoji ni jedan parking za motorna vozila na dva točka. Dodaje da od 1972. vozi motor, te da mu se do sada nije dogodilo da bude kažnjen zbog parkiranja.

Prema rečima načelnika komunalne policije Nebojše Radovanca, Pavlović je kažnjen na osnovu Odluke o uređenju grada i to zbog zauzeća javne površine, a ne zbog parkiranja, jer je motor parkirao odnosno popeo na trotoar. "U toj odluci stoji da je zabranjeno zauzeće javnih površina - trotoara, pešačkih staza, pešačkih ostrva... U ovom slučaju napravljen je prekršaj, te komunalna policija nije prekršila svoja ovlašćenja", kaže Radovanac i dodaje da zbog ovakvih slučajeva majke s bebama u kolicima često nemaju mesta da prođu po trotoaru.

  • Mitar

    19.09.2011 12:29
    2X
    Kod dva štapića na Bul cara Lazara je totalna anarhija. Divlja bašta pa mu malo, pa proširena još na trotoar. Nema mesta ni metar za pešake (a Bulevar u pitanju). Odma pored bašte privatan parking za vozia dostave istog lokala. Zvao parking servis i komunalce 100 puta i ja i komšije. Naravno ne reaguju.
    Slično je i sa baštom "kineskog zmaja" u Fruškogorskoj.
    Kanda žuti vole kinesku hranu, pa ih ne diraju.
    Neka se zakon primenjuje na sve jednako.
  • Салајка

    18.09.2011 21:29
    биће скоро пропаст света
    Кука и мотика и удри...
    Побијеш говна и готова ствар :)))
  • @Slicnosti

    18.09.2011 06:45
    poredbe
    Pa konstatacija da su Jewish Ghetto Police ili jüdische ordnungsdienst "koristili za istrebljenje jevreja u getu" je neistina, za to je bila potpuno zaduzena i odgovorna nemacka fasisticka vlast a ovi su bili pomagaci za svoju sitnu korist tako da i ja vidim slicnosti iako naravno ne identicnosti sa ovim sitnim politickim aktivistima i maminm pekmezcicima (k"policajcima") koji nosaju batinu i po gradu sutiraju bakicama vaze sa cevecem...da je drugacije vreme ko kaze da nebi sutirali i bakice!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti