FOTO: Počeo Festival meda

Danas je počela 17. po redu tradicionalna manifestacija "Festival meda" u Zmaj Jovinoj ulici.
Danas je počela 17. po redu tradicionalna manifestacija "Festival meda" u Zmaj Jovinoj ulici.

Pčelari, promoteri starih zanata i predstavnici konditorske industrije su od ranih jutarnjih časova postavili štandove sa svojim proizvodima.

Tokom trajanja festivala izlagački segment će biti upotpunjen kulturno-umetničkim programom na bini u centru grada i edukativnim sadržajima u Studiju M.

Za subotu je najavljeno savetovanje za pčelare, gde će biti reči o uticaju klimatskih promena i ekonomskih prilika u segmentu proizvodnje meda, a posetioci će svakodnevno moći da se informišu o načinu na koji se pravilno odabira med i pčelinji proizvodi i kako najbolje da ih koriste.

Najmlađi sugrađani imaće i ove godine priliku da učestvuju u medenoj promenadi, turniru u šahu i medenom štafelaju, gde će moći da crtaju na temu meda.

Tegla meda košta oko 500 dinara, u zavisnosti od vrste. Radno vreme prodajne izložbe na štandovima je od 10 do 21 čas.

  • Box

    16.09.2011 20:04
    Lepota 2
    Ovo mi je pored Festivala uličnih svirača najdraža gradska manifestacija.Svake godine obiđem pčelare,potrošim i nešto novaca i stvarno je lepo videti sve ono u Zmaj Jovinoj.Takođe toplo preporučujem:idite,vidite,probajte.Odlično je
  • Пера

    16.09.2011 10:59
    Лепота
    Баш је леп наш Нови Сад.
  • Buon

    16.09.2011 10:19
    Bio, vid'o, kupio teglu meda. Ima svega. Ima i klinaca dosta. Jako su smesni koliko im je zanimljivo i novo. Dobro dodje Festival. Preporucujem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti